Ива Митева с голямо разкритие: Паниката с руските дипломати е започнала след…

0
218

„Бяхме стъписани и възмутени от поведението на премиера“, заяви депутатката от ИТН

На председателския съвет снощи изслушахме шефовете на службите и бяхме стъписани и възмутени от поведението на премиера, от това как в една демократична държава могат да се дават заповеди и да се работи след еднолични решения. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева по повод изгонването на 70-те руски дипломати.

Чухме, че паниката е започнала, след като ние изтеглихме нашите министри. Премиерът е смятал, че ще бъде свален от власт и се е чудил какво да прави в тази ситуация, добави тя.

Когато е в паника, човек прави много грешки. На 10 юни премиерът разпорежда устно на шефа на ДАНС да се търсят начин за изгонването на тези 70 човека.

Във Външно министерство се изпращат два списъка с тези лица – на 10 и 13 юни. МВнР иска указания от Министерски съвет. Дадени са две указания от началника на кабинета на Министерски съвет. Трябва да се види има ли доклади на службите, има ли заплаха за националната сигурност. Трябва да се проведе диалог, включително и с посланика на Русия, заяви Митева.

По думите ѝ реакцията от страна на Русия е доста остра. Надявам се МВнР днес да проведе диалог с посланика и министър-председателят да даде доста ясни указания на Външно министерство, посочи депутатът от ИТН.

Тя отново заяви, че от партията няма да подкрепят правителство с мандата на „Продължаваме промяната“ с премиер Кирил Петков и министър на финансите Асен Василев.

Личността на премиера е много важна. Важно е начело да е една силна фигура, която може да взема решения в съответствие с Конституцията на страната, каза Митева.

Според нея най-подходящ за премиер в момента е министърът на отбраната Драгомир Заков. Тя отбеляза, че от ИТН биха приели Асен Василев да стане министър на регионалното развитие и благоустройството, за да реши проблемите, за които от ПП отправиха критики към регионалния министър в оставка Гроздан Караджов, който е номинация на ИТН.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук