Извънредно! Петков обяви кой премиер е предложил за новия мандат! ВИДЕО

0
624

Асен Василев ще е номинацията на „Продължаваме промяната“

Пред исторически вододел сме. Имаме възможността да продължим промяната. Обществените средства да се харчат за обществени нужди, или се връщаме назад. Това заяви Кирил Петков в извънредно изявление.

Няма да допуснем България да вземе грешната посока. Няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава, защото не ни е страх. Имаме различия с БСП и ИТН, но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България, каза Кирил Петков.

„Аз предложих на „Продължаваме Промяната” следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме борбата рамо до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор”, посочи Петков.

„Един отбор с него, с всички членове на ПП, с всички коалиционни партньори, с всички съмишленици. Време е да запретнем ръкавите и да си свършим работата до край“, каза Петков.

Асен Василев трябва да получи мандата днес в 17,00 часа следобед от президента Радев. По прогнози на депутати пред „Марица“ шансовете за правителство са над 50 процента.

Визитка

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 г. в Хасково. Средното си образование завършва в езиковата гимназия в родния си град. Приет е и впоследствие завършва „Икономика“ в Харвардския университет, след това специализира бизнес администрация и право в Стопанския и Юридическия факултет на Харвардския университет.

Съосновател и директор е на „Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност“. Преподавател е в Програмата за икономически растеж и развитие, филиал към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

От 1999 до 2004 г. работи като консултант в „Монитор Груп“ в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в отраслите на телекомуникациите, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица големи производители на потребителски стоки.

През 2013 г. е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков. От 12 май до 16 септември 2021 г. е министър на финансите в служебното правителство на Стефан Янев.

На 19 септември 2021 г. заедно с Кирил Петков и Даниел Лорер представя новия си политически проект „Продължаваме промяната“. Василев е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Хасково и София 23 МИР за изборите на 14 ноември 2021 г.

На 13 декември е избран за вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Кирил Петков.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук