ИЗВЪНРЕДНО! Бивш шеф на разузнаването хвърли бомбата: България е мишена на терористите от 12 години!

0

Атаката на „Ататюрк“ носи почерка на касапницата на белгийското летище „Завентем“, твърди ген. Кирчо Киров

Още през 2004 година получихме сигнал от голяма партньорска служба, че България вече е реална цел на терористите. Не трябва да се чувстваме като остров на стабилност и спокойствие. Засега оставаме настрана от терористичните атаки. Ние оставаме встрани от събитията в Близкия Изток, но има български фирми, които продават оръжие там. Това също може да бъде повод за атаки. Това поясни в студиото на Би Ти Ви бившият шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров.

Той беше поканен за анализира кървавата касапница на летище „Ататюрк“ в Истанбул.

„Турското разузнаване е свършило своята работа в превантивен характер. Прави впечатление сходният начин на действие на терористите от Истанбул и тези от летище „Завентем“ в Брюксел. Това ме кара да мисля, че става дума за действие на терористи от „Ислямска държава“, каза още ген. Киров.

„Щастие в нещастието е, че терористите са действали само във външния периметър на летището. Трудно е да се охранява едно толкова голямо летище. Най-вероятно терористите са задействали план „Б“ и са започнали да стрелят с автомати. Един такъв терористичен акт се планира доста време. Те са действали по свой план, който очевидно не е сработил като цяло“, завърши бившият шеф на разведките.

pik.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.