ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Четирима в ареста за схемата с крадени коли в Габрово (СНИМКИ)

Правен е опит да се саботират действията на разследващите

0
2375
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Прокуратурата разби организирана престъпна група с участие на полицай от Габрово. Иван Гешев, зам.-главен прокурор поздрави разследващите за акцията.

Няма да позволим да бъдем саботирани, изтъкна той на брифинг в прокуратурата, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Гешев увери, че няма да има чадър над хора, които извършват престъпления.

Правен е опит да се саботират действията на разследващите. Заловен е полицай на високо ниво в ОД-МВР Габрово. Четирима са обвиняемите към момента.

Прокурор Димитър Петров обясни, че групата е действала от началото на 2016. Наемали се луксозни автомобили от Германия. Транспортирали се у нас с цел продажба. Установено е, че са прододени 14 автомобила.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

В схемата са използвани социално слаби лица, стана ясно от брифинга на прокуратурата. Полицаят помагал в преписката по регистрация на колите, както и за преминаване на прегледа в КАТ.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев поясни, че нееднократно е правен опит да се попречи на разследващитеНе става въпрос за случайно събитие, по думите на обвинителите.

Другите участници от групата са от Варна. Габровският полицай не е ръководител на престъпната групичка. Нашите разследващи си сътрудничат с партньорките служби от Германия.

Две жени също са част от групата. За да оправдаят кражбата на лизинговите коли в другата членка на ЕС, престъпниците ги обявявали за откраднати. Оказва се, че полицаят от Габрово последен е слагал резолюция, че колите отговарят на изискванията за регистрация. Ако служителите преди него са си свършили работата, можело е и на по-ранен етап да се хване схемата.

В колата на полицая са намерени близо 5 000 лева, върху които имало отпечатъци на ръководителя на групата.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук