ИЗВЪНРЕДНО! От БСП поискаха оставката на Бойко Борисов

0
952

От БСП искат оставката на министър-председателя Бойко Борисов. Това стана ясно от прессъобщение на левицата, в което председателят на червените в Столичния общински съвет Калоян Паргов настоява премиерът да напусне поста си.

„Господин министър-председател, ако управленският Ви потенциал е изчерпан и се крепи единствено на коалиционната формула за разпределение на постовете – по-добре си вървете!“, казва Паргов. Той допълва, че не иска за нов министър на образованието „човек, който не прави разлика между хан Кубрат и хан Крум“.

Тази съпоставка идва, след като в медийното пространство се разпространи старо интервю с образователния министър Меглена Кунева, в което тя бърка владетелите ни. По думите на Паргов, ако премиерът не може да назначи просветен министър, „ който достойно да се нареди до предшественици като Иван Вазов и да бъде светският духовен водач на народа“, тогава да подаде оставка.

Според него Борисов трябва да даде възможност за ново управление на страната, което да съхрани нацията. Паргов оприличава безотговорното отношение към образованието след смяната на просветния министър като национално предателство.

Калоян Паргов, Снимка: Topnovini.bg

Той е категоричен, че Кунева не може да изпълнява функциите на новата си длъжност. Депутатът припомня как тя е допринесла за съсипването на българската ядрена енергетика и допълва, че „тоталната липса на патриотизъм и национална отговорност, с която бяха закрити от 1-ви до 4-ти блок на АЕЦ“ може да доведе и до края на българското образование.

„Българският народ е оцелял и се е съхранил през вековете на робство и тирания благодарение на православната вяра и просветителския дух, който е запазил и пренесъл историята на основателите на държавата, на великите ханове, царе и патриарси, на достойните българи, които са се борили за освобождението и съединението на България“, разказва историческите си познания Паргов.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук