ИЗВЪНРЕДНО! Премиерът Борисов приема МВР синдикати

0
1068

От 08.30 часа в сградата на Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов ще се срещне със синдикатите от КНСБ, представляващи интересите на работещите в системата на МВР, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Обществената организация ще бъде представена от Венцислав Станков, президент на синдикатът на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ и Христо Христов, председател на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР.

По-късно през деня синдикатите в МВР ще протестират на няколко места в столицата. Между 16.30 и 17.00 часа част от полицаите ще посрещнат чуждестранните гости с плакати на английски език на булевардите „Брюксел и „Цариградско шосе“. Около 18.00 часа протестът ще продължи в района на Народния театър „Иван Вазов“. Синдикатите настояват за увеличение на заплатите им с 15% със задна дата и изработване на нов закон за МВР, съобщава агенция ПИК.

В сряда бе премахнат протестен билборд на синдикатите в МВР. Съобщението, изписано на английски език гласеше, че българските полицаи получават основна заплата от по 340 евро. То бе поместено на билборда на кръстовището на ул. „Гурко“ и бул. „Евлоги Георгиев“. С него полицаите щяха да посрещнат чуждестранните гости. На правителственото заседание в сряда премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от премахването на билборда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук