Има ли загадъчни древни пирамиди в Антарктида?

0
862

Според информацията откритието е дело на екип от осем изследователи от САЩ

Сведенията, че в Антарктида са открити пирамиди, се появиха преди няколко години, когато беше съобщено, че група изследователи са открили три пирамиди и едната от тях е разположена край самия бряг на ледения континент, а другите две – във вътрешността, на около 16 км от крайбрежието. По-подробни сведения за пирамидите не се предоставяха.

Основен източник на информацията беше кратко видео, в което се демонстрираха няколко снимки, съпровождани от кратко текстово пояснение. Споменаваше се също, че се провежда подготовка за експедиция, която ще изследва пирамидите. Именно с това се обясняваше, че голяма част от информацията остава скрита.

Но кой може да е авторът на това шокиращо откритие? Съобщението отпреди няколко години сочи за източник сайта Scienceray.com, който с днешна дата очевидно вече не съществува. Според информацията откритието е дело на екип от осем изследователи от САЩ и Европа, но нито имена, нито университети се посочват.

Все пак има нишка, която води към авторите на сензацията. На видеото стои логото на ADG (UK). Това е обединението Alien Disclosure Group, което работи като Уикилийкс – международен проект, публикуващ документи, разкриващи тайни на политици. ADG публикува секретни протоколи за НЛО и извънземни технологии. Неговият сайт в интернет обаче също с днешна дата не съществува.

Автор на видеото се оказал Стивън Ханард, изследовател от въпросната Alien Disclosure Group, и по-рано бил хващан във фалшифициране на свидетелства за появата на НЛО. Пирамидите в Антарктида също се оказали менте, става ясно от публикация в руския център „Космопоиск“, който се занимава с изучаване на паранормалното.

На две от снимките, които се представят като снимки на пирамиди в дълбините на континента, всъщност е запечатана най-високата планина в Антарктида – масива Винсън, заснет от две различни точки. Снимките са били откраднати от блога на алпинистите, покорили тази планина през 2010 година.

Третата снимка, на която е изобразена пирамидата край самия бряг, е продукт на фотомонтаж. Според „Космопоиск“ пирамидата просто не би могла да се съхрани на края на ледения щит. Ледовете тук се намират в постоянно движение и всяка постройка в тази зона скоро би се оказала погълната от океана.

www.blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.