Красен Кралев връчи на Ивелин Попов приза „Футболист на годината“

0
708

Гордея се, че отворихме вратите на ММС за българския футбол, заяви министърът на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на Ивелин Попов приза „Футболист на годината“ за 2015 г. Нападателят на „Спартак“ (Москва) събра 241 точки в 55-ото издание на анкетата, която се организира от Българския футболен съюз и „Дакс медия“ и чийто партньор от тази година е Българската асоциация на спортните журналисти. Треньор №1 за 2015 г. пък е наставникът на казахстанския „Астана“ Станимир Стоилов.

„Нашия футбол е имал своите моменти на възход, имал е и своите трудности. Но винаги е оставал най-обичаният и практикуван от българите спорт. Над 50 000 играят организирано в системата на БФС, а съм сигурен, че поне още два пъти по толкова практикуват любимия спорт извън тази система“, заяви Кралев.

Той изказа недоумението си, че въпреки тези данни през последните 25 години вратите на Министерството на младежта и спорта са били затворени за българския футбол.

„Първата стъпка преди 10 години направи Антон Попов, който като главен секретар на тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта успя да реализира Програма за развитие на детския футбол, която продължаваме да развиваме и усъвършенстваме и до днес. Едно от нещата, с които се гордея е, че през последната година и три месеца, заедно с моя екип, успяхме да отворим вратите на министерството за българския футбол. През миналата година подкрепихме домакинството на Европейското първенство за юноши до 17 години, а за тази вече е готова програмата за подпомагане на детско-юношеския футбол, която е в размер на около 1 млн. лв.“, обяви министърът.

Кралев допълни, че се търсят средства за подобряване на терените на отборите от „А“ група и на традиционни центрове, които през годините са били родно място на много български таланти. Министърът разказа и интересна случка от 1996 г., когато е бил поканен на обяд с президента на България Жельо Желев, от чиято кончина днес се навършва 1 година, и Христо Стоичков.

„Беше тежка година и за президента, и за Стоичков, който през сезон 1995/1996 играеше за Парма, но накрая се върна в Барса. И тогава Христо каза на Желев: Помни, Жельо, какво ти казва Ицо Стоичков – „След дъжд винаги идва слънце“. Така че аз съм убеден, че най-доброто за българския футбол тепърва предстои“, каза още министърът и пожела на Ивелин Попов да има блестяща кариера, освен с клубния си тим, и с националния отбор, който да поведе към възраждане и нови успехи.

www.24chasa.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук