Крещяща “калинка”, открита на “плажа в САЩ”, оглави листата на ГЕРБ в Пловдив-област

0
210

 

Десислава Трифонова е новата “калинка” в листите на ГЕРБ, ще бъде водач на Борисовата партия в Пловдив – област

Звездата на новото попълнение в партията на Бойко – Десислава Трифонова, изгрява първо във видеоклип, след като бе уволнена от Агенцията за инвестициите, където бе настанена като шеф от своя интимен приятел Владислав Горанов. Престоят й там за една година се превръща в кошмар за служителите в агенцията, но така поне сега Трифонова има защо да твърди, че е експерт и ценен кадър.

Нека припомним, че преди време крясъците и претенциите на това невъзпитано и не особено умно същество привлякоха вниманието на цяла България и възмутиха хиляди в социалните мрежи. 

Всъщност, въпреки че Десислава Трифонова е никому неизвестна и не е особено харесвана дори в родния си град Плевен, днес тя е новата “звезда” на партия ГЕРБ. И е такава основно заради Томислав Дончев, който я направи член на партията едва седмица преди да оглави листата, научи opposition.bg от свои перфектни източници. 

Появата й в партийните редици обаче не е прецедент, тъй като в ГЕРБ отдавна имат практика да поставят на водещи позиции никому неизвестни “калинки”, които впоследствие пък стават причина за поредния скандал и обяснения от страна на лидера Борисов. 

Според наша информация, Десислава Трифонова дължи шеметното си партийни израстване основно на бившия финансов министър Владислав Горанов и едни други свои умения.  Горанов, който до момента се измъква сух покрай един куп разследвания за периода, в който бе финансов министър, в последно време се изживява като сив кардинал, като пробутва в листите всякакви недоразумения от своето най-близко креватно обкръжение. 

По думите на нашите източници, настоящем Трифонова се ползвала и с подкрепата на друго емблематично лице от ГЕРБ – Томислав Дончев. Твърди се, че Дончев добре ползвал кресливата дама и също настоявал тя да оглави листата на партията в Пловдив-област. 

Според запознати партийци, Томислав Дончев обграждал Борисов със свои верни лица, защото очаквал в най-скоро време да вземе цялата власт в партията. Това е била и причината новата “калинка” да бъде представена само преди дни като младеж от ГЕРБ, въпреки че отдавна е минала младежката възраст. 

Покрай Трифонова, Дончев успял да лансирал още едно свое протеже, което пък настанил на предни позиции в листата на 24-ти МИР. За разлика от плевенската “калинка”, Рая Назарян има завиден юридически опит. 

Тактиката на Дончев може и да се увенчае с успех, защото той се ползва с доверието на лидера на ГЕРБ и съвсем елегантно пробутва своите докато се изживява като политически гуру със соросоидна осанка. 

За този прикрит пълзящ преврат от негова страна в партията се знае от тесен кръг активни “гербери”, които имат какво да губят и затова са твърдо решени да убедят Борисов, че благодарение на контакти и близост с умнокрасивитета могат да оглавят партията и да “спасят” и него, и себе си от опашката на министерските им поразии. 

Нека припомним, че Десислава Трифонова вече бе депутат в 47-мото Народно събрание, където освен крясъците от трибуната по измислената тема с “Джеймкорп”, не блесна с никакви други особени качества. Трябва да се признае, че тя остана далеч от класата на колегата си Дани Каназирева.

Като момата от Плевен, въпреки своите 38 години, „звездата“ Трифонова не може да се похвали нито със семейство, нито с бизнес, дете, куче или дори домашна котка. Едва ли е нужно тук да се споменава, че тя няма нищо общо с Пловдив, област или град, а източници от Плевен пък твърдят, че тя е изхвърлена от листата там от настоящия водач, след серия интриги и скандали, с които едва не разбила местната организацията. 

В същото време, близостта й с починалия внезапно преди дни Камен Костадинов и връзките на нейния брат с емблематични лица от ДПС са ноторно известни в Плевен. Може би именно от тук идва и топлата й афера с Влади Горанов. Къде е границата между дългата ръка на ДПС и партийната книжка на Десислава ще стане ясно съвсем скоро.

Известно е също така, че кариерата на Трифонова за малко минава и през фонд “Земеделие”, а много от бившите й колеги разказват, че освен целенасочен кариерист и интригант, тя често е и безскрупулен лъжец. 

Докато била във фонда тя редовно докладвала на Горанов за случващото се там, като не пропускала да оклевети колегите си. 

Друг любопитен детайл от житие-битието на Десислава Трифонова е разказът й как била открита лично от Симеон Дянков на плажа в САЩ. Кой търси лидери на плажа в САЩ е сложен въпрос, но пък Трифонова и до днес лъже колегите си в ГЕРБ, че имала железни връзки в американския Сенат.

Решението на лидера на ГЕРБ да постави Трифонова за водач на листата в Пловдив – област е интересен ход, който поражда изводите, че или Пловдив не му е важен район, или пък, че толкова се е самозабравил, че пуска чуждите кучета в кошарата си. Разбира се, с всичко това Борисов постига само един единствен ефект и той е все повече да отблъсква всеки, който току виж би бил готов да даде гласа си за ГЕРБ след тежкото разочарование от “Промяната”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук