Кюстендил на ръба на оцеляването: От февруари може да има режим на тока и затваряне на детски градини

0
150

Положението с цените на тока и газа при нас е драматично. Това призна пред Kmeta.bg градоначалникът на Кюстендил Петър Паунов. Фактурата на електроенергия на общината за декември е колкото за цялата 2019 година, 142 000 лв. е била миналия месец, 130 000 е за цялата 2019 г.

“С последни сили се справяме, на ръба сме. Ако не дойдат компенсациите от държавата, до 10 дни ще се наложи да преминем към режим на тока, защото втора сметка като тази за декември общината не може да плати. Много се надявам да не се стигне до затваряне на детски градини или ревизиране на други социални услуги”, призна Паунов.

“Ще видим какви компенсации ще има, като дойдат януарските сметки. Ако подкрепата от държавата е недостатъчна, ще се наложи да преминем към рязко ограничаване на потреблението. Защото няма да може да се разплащаме. 110 лв. беше компенсацията за мегаватчас, но от 100 лв. като получите фактура на 700 лв. за мегаватчас, компенсация от 110 лв. е смешна, защото остават 600 лв. Това, което преживяваме, наистина е абсурдно”, притеснен е кметът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук