Лидл България стартира първия си проект за здравословно хранене, насочен към деца. Официалният старт на проекта бе в СОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Троян, като в хода на предварителната фаза Лидл България посети още 2 училища в Пазарджик и Троян.

 „Кулинарно междучасие – Манджицу“ е първият по рода си проект на Лидл България, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. Проектът има за цел да подпомогне родители и училища да обърнат тревожната тенденция,  свързана с наднорменото тегло сред подрастващите,  с помощта на уроците „Кулинарно междучасие – Манджицу“. По интригуващ и образователен начин се представя на децата колко е важно да изградят и да поддържат от малки здравословни хранителни навици както и да готвят в къщи с мама и татко.

През ноември 2016 г. проектът „Кулинарно междучасие – Манджицу“ ще гостува в 5 училища в страната, като всяко българско училище, в което се обучават деца от 1-ви до 4-ти клас, може да кандидатства. Училищата, желаещи “Кулинарно междучасие – „Манджицу“ да гостува при тях, могат да намерят повече информация за проекта и да подадат своята кандидатура до 7 октомври 2016 г. на www.lidl.bg/ninja. Едно от всички училищата, участвали в предварителната фаза или в рамките на проекта, ще има възможност да  спечели и финансова целева субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих на тяхната територия.

Kулинарният урок продължава 60 минути. По време на урока децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като получават и съвети за здравословно хранене. Децата ще имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения.  С „Манджицу“ децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.

За допълнително запазване на интереса на децата е разработено и мобилно приложение „Манджицу“, достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранителни елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.