Мелания негодува заради билбордове с нейния образ

0
800

Билбордове с образа на първата дама на САЩ Мелания Тръмп, поставени в Загреб, предизвикаха негодуванието на съпругата на американския президент, съобщава регионалната новинарска телевизия Ен1.

Американският институт в Загреб решил да се рекламира, използвайки снимка на американската първа дама. На билборда с нейния образ е поставен текст „Представете си колко далеч можете да стигнете с малко английски“.

Мелания била разгневена и настояла билбордовете да се махнат в срок от 24 часа, а според телевизия РТЛ първата дама дори заявила, че ще подаде жалба в съда.

Адвокатката на Мелания Тръмп Наташа Пирц-Мусар заяви, че фирмата, подготвила рекламната кампания, не била запозната с хърватските закони, според които никой няма право да използва снимката на който и да е човек без негово съгласие.

Новината за билбордовете беше разпространена от много световни медии и стана хит във Фейсбук. Авторите на билборда засега не са коментирали.

Все пак кампанията изпълни целта си и успя да привлече вниманието на обществеността.

„Тя /Мелания/ е удобна за провокация, за привличане на вниманието, но трябва да се има предвид също, че посланието обижда и снижава нейния имидж, която тя с мъка си изгражда в Америка“, коментира специалистът за връзки с обществеността Божо Скоко.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук