Младежкото ДПС: Местан и отцепниците да напуснат парламента!

0
625

Подменят вота на избирателите, твърдят младите активисти

 

 

 

Младежите от ДПС призоваха в декларация изключения бивш лидер на партията Лютви Местан и последвалите го петима депутати Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш, да напуснат парламента още в първото заседание на Народното събрание. Младежкото ДПС остро осъжда решението на 6-мата отцепници от ДПС да останат в българския парламент.

„Чрез това собствено решение 6-мата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС. Ние, младежите на ДПС, настояваме напусналите парламентарната група на ДПС да напуснат българския парламент, така че Парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали“, се казва в документа.

Младежите настояват автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не са били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на Движението за права и свободи.

„Ние, младежите на ДПС, категорично се противопоставяме на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на българския парламент. Това ще бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели. В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на България“, пише още в декларацията, разпространена от пресцентъра на ДПС. – See more at: http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/22983-Mladedzkoto-DPS:-Mestan-i-otcepnicite-da-napusnat-parlamenta#sthash.LBkXK2bz.dpuf

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук