Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Освобождават представителите на БЧК и на БНТ от Обществения съвет на Център „Фонд за лечение на деца“. Това решиха министрите от кабинета „Борисов-3“ на днешното редовно правителствено заседание.

Министрите приеха промени в РМС № 886/2016 г. за определяне състава на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“.

С промените предсрочно освобождават освен представителите на БЧК и на БНТ и трима резервни членове. Те са от Агенцията за социално подпомагане, от представителните организации за защита правата на пациентите и от групата на изтъкнатите медицински специалисти. На тяхно място се определят нови членове, които встъпват в мандата на освободените.

Новите членове в състава на Обществения съвет са: д-р Валентин Пеевпредставител на Българския червен кръст, редовен член; Десислава Милушева представител на Българската национална телевизия, редовен член.

Тримата резервни членове в Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина са: Даниела Симова – представител на Агенцията за социално подпомагане, резервен член; Владислава Цолова – представител на Националната пациентска организация, резервен член; доц. Сашо Асьов – началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Света Анна“, гр. София, резервен член.

Припомняме, че на 9 август министърът на здравеопазването Кирил Ананиев освободи д-р Мариета Райкова от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина. Освобождаването е по взаимно съгласие. Райкова заема поста от месец септември 2017 година.

На 20 март влезе в сила новия правилник за Фонда за лечение на деца в чужбина.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.