Националният съвет на БСП се събира в неделя

0
549
/ Георги Димитров

Изпълнителното бюро на БСП свиква утре (неделя) заседание на Националния съвет от 11:00 ч. На него депутатите от парламентарната група на коалиция „БСП за България“ ще направят отчет за свършеното от тях в 48-ото Народно събрание, съобщи пресцентърът на БСП.

Сред приетите закони са предложените от БСП безплатни учебници за деца до 12-ти клас, помощ от 300 лв. за всички ученици от първи до четвърти клас за началото на учебната година, увеличението на минималната работна заплата на половин милион работещи бедни и др. , припомят от левицата.

Националният съвет ще одобри коалиционната формула за участие в парламентарните избори, ще даде начало и ще определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони, се посочва в съобщението.

Очаква се на 11 февруари да се състои 50-ият Конгрес на БСП. В последния пленарен ден на 48-ото НС в декларация от името на парламентарната група Корнелия Нинова заяви, че в рамките на този парламент много ясно се е видяло коя е лявата партия в България, както и че са успели да защитят лицето и същността на партията.

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук