На свобода е мъжът, нападнал с ножица и държал медицинска сестра като заложник, съобщи bTV.

От МВР все още не са потърсили пациента, който в четвъртък през нощта заплаши медицинска сестра от спешния център във Велико Търново.

Пиян и окървавен пациент е приет по време на нощната смяна на дежурен спешен екип от пет жени. С помощта на полицаи и охранители пострадалият е усмирен и медиците продължават работата си по неговото спасяване.

Часове след като са приключили помощта си за пациента медицинската сестра остава сама в неотложния кабинет, когато чува мъжки глас. Когато поглежда към вратата, тя вижда мъжа, надвесил се над бюрото им, който оставял кървави дири върху журнала с пациентите да държи канцеларска ножица в ръка.

„Той беше до главата ми и крещеше: „Ще те убия, ще ми точите кръвта!“, разказа пострадалата медицинска сестра.

Едва успяла да подпре вратата от обратната страна, но през процепа мъжът опрял ножицата във врата ѝ. По телефона тя казала на колегите си, че е в опасност. След като чула думкане по вратите на спешното отделение осъзнала, че е заложник на пияния пациент. От охраната и СОТ-а разбиват вратата и спасяват медицинската сестра.

Нападателят Марин Пейков е в дома си. Той твърди, че не бил на себе си, не помни нападението, но помни, че бил вързан, но не пропуска да каже, че има отоци по тялото си. Пейков е 63-годишен хидроинженер. От година и половинае пенсионер.

От ръководството на болницата са сезирали прокуратурата. Пострадалата медицинска сестра също ще търси отговорност от нападателя си.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.