От БСП ще задържат мандата до петък

0
171

От БСП ще задържат мандата до петък. Това каза председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски. В същото време ръководството на БСП провежда среща с членовете на Изпълнителното бюро на партията, за да реши дали да върне третия мандат за съставяне на правителство.

Във вторник, пък, БСП събира Националния съвет на партията, за да проведе дискусии и с членовете му относно връщане на мандата предсрочно. По думите на Свиленски „тогава ще бъдат предложени два варианта за действие, за решение, които са в съответствие с Конституцията и ще бъдат с хоризонт петък“.

Той не уточни какви ще бъдат двете им предложения. Но каза, че на обществото ще бъде представено това, което реши Националният съвет на левицата.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова заговори за връщане на мандата след записа на „Демократична България“ от петък, когато ПГ на партията проведе заседание на включени микрофони в зала „Запад“ на Народното събрание.

Впоследствие лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че оттегля партията си от преговорите за правителство. Това прави реконструирането на коалицията ПП-ИТН-БСП-ДБ невъзможно, а чисто математически събирането на мнозинство без ИТН е невъзможно.

Преди дни Корнелия Нинова заяви, че БСП ще държи мандата до 15 август, за да бъде прието антикорупционно законодателство и да бъде избран председател на КЕВР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук