Официално: Корнелия Нинова изпревари Миков с 46 гласа

0
1431

Още в Класическата гимназия тя се сдобила с прякора Дукс (на латински – вожд, водач)

Корнелия Нинова изненадващо взе преднина пред Михаил Миков на изборите за нов лидер на БСП. Независимо от предишното гласуване, тя спечели балотажа с 46 гласа разлика. След като стана ясно кой ще е новият председател на партията, Нинова влезе в зала 1 на НДК и бе посрещната с викове „Браво!“ и „Победа!“ Гласували са 750. За Корнелия Нинова – 395 гласа. За Михаил Миков – 349.

На първото гласуване Михаил Миков водеше с около 8% пред Корнелия Нинова. За него гласуваха близо 330 делегата, а за Нинова около 270.

„Това е нормална част от демокрацията, трябва да свикнем. По-прозрачно се провеждат нашите избори, отколкото общите избори в България”, заяви Михаил Миков преди да гласуването.

„Нищо не ме е въодушевявало така, както хората в зала 1 на НДК, отдадени на кауза боици. Страхотни сте”, написа на стената си във Фейсбук снощи Корнелия Нинова.

Победата й може да се смята за историческа. За първи път начело на БСП застава жена.

„Пуша по 3 кутии цигари на ден, нямам лош дъх, не пия, агресивна съм, когато нападат БСП, прякорът ми е Дукс“, казва за себе си Корнелия Нинова.

Ето и още няколко факти, които преди време самата тя разкри на пресконференция. На нея граждани можеха да питат Нинова за обстоятелства около личния й живот и навиците:

– Не вярвам в паранормални явления, не хвърлям боб, не вярвам на карти Таро и на кълбета не гледам.

– Имам ученически прякор, съучениците ми от Класическата гимназия за древни езици и култури ме наричаха Дукс (на латински вожд, водач). И досега, като се събираме, ме наричат така.

– Всякакви фотографии за мен могат да намерят в интернет.

– Не пия алкохол, но и не се карам на хората, които пият около мен. Казвам го, защото въпросът им е: „Пие ли и кара ли се на тези, които пият около нея /него?.

– Пуша цигари. Колко – много, стигам до три кутии на ден.

– Не ходя в казина, барове

– Не страдам от артрит, от време на време имам болки в коленете, защото съм тренирала баскетбол.

– Ораторски способности – да ме гледат в парламента и да преценяват.

– Агресивност – да, агресивна съм в няколко случая: когато лъжат, когато бият невинни хора, когато нападат БСП и когато тъпчат институцията парламент. А колко съм агресивна – Бойко Борисов сам е изпитал на гърба си.

– Слабост и уязвимости – имам.

– Малки радости и пороци – имам малки радости, обичам в тишина и спокойствие да слушам Висоцки. Нямам малки пороци – имам големи, защото, като правя нещо, го правя като хората.

Ето това е, което, ако не знаят за мен, да го знаят и да не харчат парите на българите за политически цели и омаскаряване на опонентите, каза тогава Нинова.

Корнелия Нинова е депутат от Коалиция за България, самата тя стана член на БСП след 33-ата си година. Заслугата за това е на лидера на столичните социалисти Румен Овчаров. Нинова става член на БСП в организацията на „Оборище“.

Кариерата й започва по времето на кабинета на Костов, когато през 1999-а, по време на вицепремиера и икономически министър Петър Жотев тя оглавява държавната тогава фирма „Техноимпортекспорт“. Освен в „Техноимпортекспорт“ тя е назначена и в борда на „Техноимпекс“, а впоследствие оглавява и РМД за приватизацията на дружеството. По време на кабинета на тройната коалиция, Нинова беше в борда на „Булгартабак“ и заместник-министър на икономиката, днес е депутат от Коалиция за България и говорител на социалистическата партия.
www.blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.