Поредица от бомбени заплахи срещу самолети в Латинска Америка и Европа

0
2262

Осем самолета в Южна Америка и един в Европа кацнаха аварийно заради бомбени заплахи, предадоха информационните агенции.

Чилийските власти съобщиха, че става дума за полети на авиокомпаниите LATAM Airlines и Sky Airline. Според информация на агенция „Ройтерс“, става дума за четири самолета на тези авиокомпании.

По-рано чилийски медии разпространиха информация за инциденти при три полета: от Лима за Сантяго, от Сантяго за Росарио и от Сантяго до Калама.

По-късно от компанията LATAM потвърдиха пред чилийското издание BioBio за бомбени заплахи срещу пет нейни самолета, четири от които са излетели от чилийската столица Сантяго. Всички те са кацнали в чилийски градове.

Пети самолет на същата компания, който е трябвало да лети от перуанската столица Лима до Сантяго, е бил принуден да кацне в перуанския град Писко, предаде „Ройтерс“.

Никой не е пострадал при инцидентите.

По-рано от компанията Condor Airlines съобщиха, че самолет, изпълняващ полет от египетския курорт Хургада за Дюселдорф е кацнал извънредно в на остров Крит, заради намерена на борда бележка, съдържаща бомбена заплаха.

Всички пътници и екипажът са били евакуирани.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук