Потвърдиха постоянния арест за момчето, наръгало съученик в София

0
18005
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Апелативният съд в София потвърди мярката за неотклонение спрямо 15-годишния Даниал Брекверди, който наръга свой съученик в столичния квартал „Надежда“ на 26 юли.

След като на 29 юли, неделя, Софийският градски съд определи Даниал да остане в затвора за постоянно, днес Апелативният съд в София потвърди това решение.

Мярката се разгледа при закрити врата заради възрастта на обвинения. След това съдът обяви решението си публично, пише bTV.

Според магистратите от събраните досега доказателства не може да се приеме окончателно квалификацията на престъплението. Припомняме, че 15-годишният ученик е обвинен в опит за умишлено убийство.

Магистратите посочили, че поведението на момчето по-скоро е било насочено към търсене на саморазправа, като за това свидетелствало оръжието на деянието – нож.

Съдът смята, че съществува реална опасност момчето да извърши друго престъпление, допълват от bTV. Поради това се налага обвиненият да бъде изолиран, поне в началото на разследването.

Апелативният съд в София не оспорва данните за психическия тормоз, на който е било подложено момчето. Тормозът обаче не можел да надделее над поведението на задържания в момента на извършването на престъплението.

Припомняме, че на 26 юли, четвъртък, 15-годишният обвиняем наръга свой съученик няколко пъти с нож в столичния квартал „Надежда“. След това в интернет изтече запис, в който извършителят прави самопризнания. Кадрите са заснети от негови приятели. Даниал е обяснил, че действията му са провокирани от тормоз в интернет, а той решил да си отмъсти.

Пострадалият 16-годишен младеж е настанен в УМБАЛСМ „Пирогов“ с прободни рани в областта на корема и шията.

Извършителят беше обвинен в опит за убийство. Той беше задържан за срок до 72 часа, а с днешното решение на Софийския градски съд той остава в ареста за постоянно.

На 29 юли, неделя, СГС реши да остави момчето в ареста за постоянно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук