ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира, или на диктатора

0
267

Снимка: БГНЕС

Партията няма да е балансьор, а ще бъде водеща сила

ПП досега е била разглеждана като балансьор в коалицията, но сега ще поеме водещата роля като първа политическа сила, отсече в декларация от името на ПГ на партията Андрей Гюров.

„Живеем в най-тежките за България и Европа времена от 70 години насам. Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестоката енергийна криза. Въпросът е къде стоим и да поставам на изпитание ценността ни система. Всеки от нас днес носи огромна отговорност. Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята – дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни“, каза той.
„Ще сведем ли глава пред насилника, или ще се позиционираме като лидер на Балканите през международната общност. Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години“, каза Гюров.

Според него за България в тази ситуация следва решителност.

„Досега ние от ПП бяхме разглеждани като неопитните и балансьорите. Това време свърши. Партиите от коалицията се обединиха да защитават интересите на гражданите, да спрат корупцията, да са гарант за нашата независимост, да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС“, каза Гюров.

„Обръщам се към партньорите ни – оценяваме всичко, което свършихме заедно, въпреки ужасните кризи, и че бяхме задушавани от опозицията и техните токсични кадри на всички нива в държавата, ние постигнахме много“, каза той.

Като примери за успехи той посочи увеличените заплати на лекари, сестри, учители, компенсациите за бизнеса за тока и газа, мораториума на цената на тока, Плана за възстановяване и устойчивост.

„Време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да не забравяме, че сме един отбор. Разчитаме на вашите силни и единни позиции“, каза Гюров.

Според него от ГЕРБ и ДПС не са били градивна опозиция, а и няма да бъдат. Той ги обвини, че се опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната.

Камелия Цветанова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук