Преборете излишните килограми с… вино!

0
1841

Учените твърдят, че виното в умерени количества има благоприятен ефект върху човешкия организъм, носейки не само очарователно удоволствие, но и тонизиращо действие. Освен това виното може да ви помогне в борбата с наднорменото тегло, да подобри паметта и работата на вътрешните органи.

Важното тук е да познавате предимствата на различните сортове винени напитки и да ги употребявате в умерени количества. Представяме ви някои от невероятните свойства на вината, които ще ви позволяват да се насладите с удоволствие на чаша от любимото питие в студените зимни месеци. Виното спомага за понижаване на риска от диабет. Доказано е, че при хората, които пият вино в умерени количества, рискът от диабет е с 13% по-нисък. Виното предпазва от настинки.

Според едно проучване, пиенето на най-малко 14 чаши вино годишно намаляват шанса да се простудите с 40%. Червеното вино има подмладяващ ефект Учени от Харвард твърдят, че червеното вино има подмладяващи свойства. Виното съдържа веществото ресвератрол – естествен фитоацексин, който предпазва клетките от разрушаване. Резултатите от проучването доказват, че ресвератролът увеличава продължителността на живота на лабораторните мишки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук