Предизборна схватка: Йончева и Габриел се сджафкаха заради Борисов и Радев (СНИМКИ)

0
1204

Водачите на листите на ГЕРБ и БСП Мария Габриел и Елена Йончева веднага влязоха в директен спор заради президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по време на директен спор в ефира на Нова телевизия.

Обвинението към Борисов е, че той е водач на предизборният щаб на ГЕРБ и коалиция, това е нарушение безспорно. Но какво правят ГЕРБ те атакуват опозицията Атакуват президентът, докато е бил в Асеновград. Това заяви водачът на листата на БСП.

Двете влязоха още в самото начало в спор. Габриел обясни какво точно е недоразумението. „Министър-председателят Борисов е лидер на партията и не си е позволи да бъде на нито едно партийно събитие. Да отива в Ямбол за болницата, отива в Кърджали да открие инвестиции и работни места. Важно е да уточним, че предизборният щаб е между лидера на партията и останалите лидери, с които работим по време на тези избори с цел обаждане на темите и посланията на тази кампания. Имаме си предизборен щаб, който се занимава с организацията на тези избори, заяви Габриел. „Държавата не може да спре да функционира, докато има кампания за европейски избори. Премиерът е партиен лидер, докато президентът по Конституцията трябва да бъде обединител на нацията и не бива да бъде пристрастен“, добави тя.

Йончева обаче контрира като заяви, че президентът трябва да бъде коректив, защото иначе се превръща в съучастник.

Двете продължиха разговора като една през друга се прекъсваха. Йончева не спря да цитира измислени доклади, като Габриел я контрира и пожела да види за кой доклад се говори, защото явно става дума за съвсем друго нещо. Мария Габриел допълни, че това е подвеждаща информация и цитира части от доклада на ЕК, който казва, че България върви в правилната посока и има икономически растеж.

„Нека не четем доклада като дявола евангилието. Има противоречие към вид политици и местни видни политици. Нали сме за независимост за съдебната власт“, отново контрира Габриел, която допълни става дума за правоприлагащите органи, а не правителството е виновно, което твърди Йончева.

„Злоупотреби има навсякъде. 14 държави имат повече злоупотреби от нас. В България замазване на тези неща няма. Затова финансова корекция, а това е че нарушителите плащат, а не българските граждани. Категорично нарушителите връщат парите“ посочи Габриел и допълни, че „ако имахме информационна система за наблюдение на еврофондовете, нямаше днес да бъдем в това положение“.

„Ако искате само вие да говорите и аз да остана за следващото предаване“, изригна Йончева, видимо недоволна, че е контрирана по основни теми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук