Предизборна схватка: Йончева и Габриел се сджафкаха заради Борисов и Радев (СНИМКИ)

0
1100

Водачите на листите на ГЕРБ и БСП Мария Габриел и Елена Йончева веднага влязоха в директен спор заради президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по време на директен спор в ефира на Нова телевизия.

Обвинението към Борисов е, че той е водач на предизборният щаб на ГЕРБ и коалиция, това е нарушение безспорно. Но какво правят ГЕРБ те атакуват опозицията Атакуват президентът, докато е бил в Асеновград. Това заяви водачът на листата на БСП.

Двете влязоха още в самото начало в спор. Габриел обясни какво точно е недоразумението. „Министър-председателят Борисов е лидер на партията и не си е позволи да бъде на нито едно партийно събитие. Да отива в Ямбол за болницата, отива в Кърджали да открие инвестиции и работни места. Важно е да уточним, че предизборният щаб е между лидера на партията и останалите лидери, с които работим по време на тези избори с цел обаждане на темите и посланията на тази кампания. Имаме си предизборен щаб, който се занимава с организацията на тези избори, заяви Габриел. „Държавата не може да спре да функционира, докато има кампания за европейски избори. Премиерът е партиен лидер, докато президентът по Конституцията трябва да бъде обединител на нацията и не бива да бъде пристрастен“, добави тя.

Йончева обаче контрира като заяви, че президентът трябва да бъде коректив, защото иначе се превръща в съучастник.

Двете продължиха разговора като една през друга се прекъсваха. Йончева не спря да цитира измислени доклади, като Габриел я контрира и пожела да види за кой доклад се говори, защото явно става дума за съвсем друго нещо. Мария Габриел допълни, че това е подвеждаща информация и цитира части от доклада на ЕК, който казва, че България върви в правилната посока и има икономически растеж.

„Нека не четем доклада като дявола евангилието. Има противоречие към вид политици и местни видни политици. Нали сме за независимост за съдебната власт“, отново контрира Габриел, която допълни става дума за правоприлагащите органи, а не правителството е виновно, което твърди Йончева.

„Злоупотреби има навсякъде. 14 държави имат повече злоупотреби от нас. В България замазване на тези неща няма. Затова финансова корекция, а това е че нарушителите плащат, а не българските граждани. Категорично нарушителите връщат парите“ посочи Габриел и допълни, че „ако имахме информационна система за наблюдение на еврофондовете, нямаше днес да бъдем в това положение“.

„Ако искате само вие да говорите и аз да остана за следващото предаване“, изригна Йончева, видимо недоволна, че е контрирана по основни теми.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.