Прокуратурата извънредно: Оказва се натиск от медии и политици, които си сътрудничат с Васил Божков и Цветан Василев. Финансирането е с откраднати милиарди от българския народ. Няма да позволим ОПГ да диктува дневния ред (ОБНОВЕНА)

0
110

>Говорителят на главния прокурор Сийка Милева дава извънреден брифинг по повод изявление на прокуратурата.

„Всяка съдебна система зависи и от независими прокурори, които са готови да разследват лица, независимо от влиянието им и положението им в обществото. Поддържането на независимо обвинение тябва да е в услуга на обществото.

ЕСПЧ очертава, че в едно демократично общество, както съдилищата, така и разследващите власти, трябва да останат свободни от политически натиск.

Днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск. Преди няколко месеца тук, в Съдебната палата, главният прокурор каза, че знае срещу кого се изправяме. Наясно бяхме и тогава, и сега, с това, което ще се случи и с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите, дори техните семейства.

Атаки, в които участват и някои медии, а се включиха и политици, без да кажат какво незаконно и недемократично прави прокуратурата. Продължението на атакате предстои и следващите стъпки се посочват от лица, привлечени към наказателна отговорност – да бъде унищожена прокуратурата, за да си запазят средствата.

В този момент наблюдаващите прокурори, работещи по ново образувано разследване, издават разрешение за да станат известни на българската общественост доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност и опити да избегнат наказателна отговорност от тежки престъпления.

Ще бъде публикувано съобщение на спецпрокуратурата за образувано разследване по глава първа от наказателния кодекс на България и как се преплитат с интереси на лица с власт, пари и влияние. Ще станете свидетели на това как обвиняеми лица си партнират с журналисти и политици, за да запазят ограбеното от българския народ.

Тази кампания срещу прокуратурата се финансира с откраднати от тях милиарди левове, за да продължат да грабят.

Прокуратурата подкрепя правото на всички да изразят с мирни средства своите възгледи за по-добър живот, правото на граждански протести е в основните принципи на съвременните демокрации. Прокуратурата е длъжник на обществото в чувството на справедливост, което е било трудно през последните 30 години.

Тази справедливост е водещ приоритет на главния прокурор Иван Гешев. В това време, използвайки исканията на хората за правова държава, обвиняеми лица използват тези хора, за да не се изправят пред съда и да обезценят събраните доказателства, за да спасят заграбените от народа милиарди.

Ще стане ясно как обвиняемият Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „честни“ политици и „свободни“ журналисти и се надяваме, че всеки български гражданин ще си направи извода на коя страна да застане.

Изборът, пред който е изправено цялото българско общество, в това число и прокуратурата, е или да бъдем правова държава или да се поддадем на натиска.

Няма да позволим дневния ред на дебата за работата на прокуратурата да се формира от участници в ОПГ.

Няма да се откажем и да се оставим да бъдем сплашени.

От тук нататък отговор дължат другите власти, ние ще свършим своята работа, като разследваме действащи управляващи, членове на правителството и представители на администрацията на президента.

Чакаме и отговор от президента – как концепцията му за прокурорски рекет и мафия в прокуратурата кореспондира с доказателства за връзки с представители на организираната престъпност със случващото през последните дни.

Прокуратурата е твърдо решена да не поставя никой над закона!“, заяви говорителят на главния прокурор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук