Психолог: Всички близки на издирвания Стоян Зайков да потърсят закрила (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
6666

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24-bg.com

Репортер по темата: Ива ДИМИТРОВА, News24-bg.com

43-годишният Стоян Зайков, заподозрян вероятно за вече две убийства в Костенец, все още се изплъзва на МВР, въпреки, че беше ангажиран целият ресурс – дронове, хеликоптери, барети със специални автомобили и стотици полицаи. Вече седми ден.

Местните хора живеят в страх и напрежение, които се засилиха след убийството на местен мъж, последвало това на бившата приятелка и майка на сина на Зайков. Властите предупредиха, че той е особено опасен и никой не трябва да се опитва да предприема каквито и да било мерки, ако го види, освен да съобщи в полицията.

Криминалният психолог Тодор Тодоров пък коментира пред bTV, че макар да няма опасност за обикновените хора в Костенец, би посъветвал всички, които са имали лични отношения с беглеца, да се обърнат към разследващите, за да гарантират собственото си оцеляване.

Той определи Зайков като асоциален, егоцентричен и страхлив човек, който е загрижен единствено за себе си и собственото си оцеляване.

Той би могъл да се крие навсякъде, където му е познато на него. Защото такива хора като него мислят само за себе си и постъпват така„, обясни експертът.

Тодоров допълни, че не се интересува от нищо и от никого. Включително от единственото си дете.

Ако той е един загрижен баща, няма да подложи детето си това, Подлага детето му да не знае къде е и какво се случва с него, от една страна. От друга страна, създава предпоставки да го заведат в социална институция„, каза още психологът.

По думите му в подобни случаи е важно издирването да е целенасочено и добре планирано. 

Привечер днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че вторият убит в Костенец е застрелян на 14 май, най-вероятно с преправена ловна пушка. В къщата му не е влизано с взлом, а най-вероятно през отворен прозорец. В къщата има изолирано ДНК, но все още няма резултати от него, предаде Нова телевизия. Възможно е Зайков да се е укривал в дома на втората жертва, с когото са роднини, без дори той да подозира.

Мащабната акция по издирването на Стоян Зайков стигна и до основното училище в Костенец и притесни и децата, и техните родители.

Спецчастите претърсваха не само в Костенец, но и в околностите.

Претърсена беше и къща на близки на втората жертва. До акцията в къщата се стигнало след сигнал, че Зайков е забелязан в района. След като пристигнали, баретите използвали шокова граната. Ефектът от такава граната е силен шум и светлина, която да дезориентира обекта на преследване.

Хората в селото разказват, че чули шум като изстрел от автомат. И се уплашили.

„В Костенец няма спомен да се е получавала такава ситуация – две убийства. Хората са притеснени особено около местата, където са станали убийствата“, заяви кметът на града Радостин Радев.

Костенец и селата наоколо продължават да са под полицейска блокада, проверяват се всички коли.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.