Реформаторите изправят син срещу червен генерал, интригата на двама генерали потъва! Човек на Костов се връща в играта

0
1581

Генерал Съби Събев.

За порция ефирно време Гяуров напада своите като канибал, опитва се да провали единната дясна кандидатура

Генералът-атлантик Съби Събев и приближеният до Иван Костов – Гроздан Караджов имат най-голям шанс за президентска номинация от Реформаторския блок, научи БЛИЦ от високопоставени източници. По този начин десните смятат, че ще имат шанс да изместят от балотажа кандидата на БСП и АБВ генерал Румен Радев.

Роденият в сливенското село Желю войвода Събев е еднакво близък до двете най-мощни държави по времето, в което е получавал военното си образование. Завършил е оперативен курс във Военна академия “Юрий Н. Гагарин”, в Монино – Руската федерация, а през 1994 г. се дипломира от Военно-въздушния колеж на ВВС на САЩ, в Монтгомери – Алабама. В периода 2001 – 2002 г. е завършил различни курсове за висши офицери в страни-членки на НАТО, включително в школата на НАТО в Оберамергау – Германия, Центъра “Джордж Маршал” в Гармиш-Партенкирхен – Германия и Колежа по отбрана на НАТО в Рим – Италия.

Вероятното издигане на двойката Събев – Караджов ще осуети интригите, които хвърлят в публичното пространство други двама генерали – Атанас Атанасов и Димо Гяуров. Двамата често са на различни позиции, но напоследък са обединени около идеята за разцепване на Реформаторския блок.

По-активен в задкулисното начинание е бившият шеф на Националната разузнавателна служба Гяуров, който не се свени да атакува доскорошните си съпартийци и партията, която го направи генерал още преди да навърши 35 години.

Явно жаждата за глътка ефирно време е по-силна от общите интереси на десните, които за първи път от десетилетие имат реален шанс да издигнат единен кандидат за държавен глава след срамния мандат на Росен Плевнелиев.

Ивайло КРАЧУНОВ

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук