Родна ясновидка с неочаквана прогноза докога ще продължи войната и какво я чака България през 2023 г.

0
339

Шансът за нови избори е малък. Хората нямат време и с това да се занимават, смята тя

Войната в Украйна ще се проточи още 3-4 години. Това прогнозира ясновидката Марияна Николова в интервю за в. „Телеграф“. Ето какви още каза тя:

– Г-жо Николаева, през последните години вие сте може би най-популярният българин в Украйна заради участието ви в хитовото там риалити – „Битката на екстрасенсите“. След избухването на войната търсил ли ви е някой украинец за помощ или съвет?

– Звънят непрекъснато. Ето преди няколко дни ме потърси преводачката в един от сезоните на риалитито, в което и аз участвах. Казва се Ирина Огиенко и е преподавател в тамошния университет, иначе е завършила българска филология. Когато ситуацията ескалира, тя тръгва да бяга с детето си, били са само с дрехите на гърба си.

Сподели ми, че едва са излезли от Киев – четири жени с четири деца в една малка кола. Уж обявяват „зелени коридори“, но реално не ги пускали, направо се стреляло на месо и от двете страни. И те с тази кола тръгнали по горски пътеки. И щом стигнели някой пост, за да не ги чуят, изключвали двигателя и бутали колата на ръка през гората, докато отминат войниците долу на главния път. Така стигнали границата, но там – нова изненада. Оказва се, че украинците не пускат майки с деца без международни паспорти, само с акта за раждане.

Реално Ирина ми се обади, докато чакаха с детенцето без храна и вода часове наред на украинско-румънската граница. В един момент й поискали и писмено разрешение от бащата. Аз й дадох съвет да изчака нощта и тогава да се примоли на митничаря, който ще е на смяна. Ако трябва, да реве, той ще склони да я пусне. Така и стана. Защото връщане назад нямаше.

– Бихте ли прогнозирала, ще свърши ли скоро тази братоубийствена война?

– Още през 2019 година имам прогнози черно на бяло, в които казвам, че годината ще бъде последната по-спокойна, а след това ще се завърти един цикъл на природни катаклизми и война. А по повод на въпроса ви наскоро имах един доста страшен знаменателен сън. В него се казваше, че всичко ще бъде унищожено и малко хора там ще оцелеят. Реално конфликтът ще върви на приливи и отливи в следващите поне 3-4 години. Тепърва ситуацията там ще ескалира.

– То и сега обстановката изглежда доста апокалиптично, накъде повече?

– Вижте, сега е началото на началото, а предстои да дойде началото на края. Вижте, там и при мира си беше страшничко за живеене, поне от гледна точка на нас, европейците. Имаше голяма престъпност, доста убийства и смъртност сред младите, различни групировки от типа на бандеровците…

– Е, малко не се ли преекспонира това от руската пропаганда?

– Цели райони в Киев дори бяха отцепени заради наркобанди и различни групировки. В Донецк също ходих през 2011 г., където снимахме епизоди за телевизионното риалити за феномени. Хората от екипа ни казаха да стоим до автобуса, защото е опасно. Аз и една колежка отидохме само до тоалетната. Изведнъж нахълта някакъв бродяга и тръгна да изнасилва Ди Клер – медиума от Великобритания.

В едно градче на югоизток, Мелитопол, ни отведоха продуцентите, защото там станало престъпление – някакъв вампир източвал кръвта на дете със спринцовка и я пиел. И то умира и го намират закачено на дърво. И от нас ясновидците искаха да разследваме кой е извършил престъплението. Оказа се любовникът на жената. Въобще там има голяма престъпност и зверства.

Пак снимахме в едно малко селце с петима души на кръст, образно казано. Отивам в магазина на мегдана да си купя хляб и вода и говоря на руски език. Продавачката обаче започна да ми се кара защо не съм й говорила на украински. Тогава осъзнах, че ситуацията там прилича досущ на отношението на Македония към българите. Още от малки в Украйна децата се настройват срещу руснаците, че са смъртни врагове и това в един момент на доста места ескалира. Не зная дали знаете, но там има цяло гробище от избити малки деца.

– В момента като че ли войната е на кантар и едната страна твърди, че има превес, и другата. Каква е реалната ситуация според вашата дарба?

– Нито украинците са толкова зле въоръжени, нито руснаците, ако искат, те могат да ги превземат за ден-два с авиация. Общо взето, т. нар. агресори гледат да пазят цивилните, доколкото това може да се случи в една касапница. Сега и двете страни се прегрупират. Реално погледнато, обикновените хора искат час по-скоро всичко да приключи, но отговорните фактори са решили да се борят до последно.

Путин определено има голяма вина, че не успя да обясни исканията си по-рано, но и украинците също имат грешни ходове. Те са ги направили, въпреки че знаят що за опасен съсед имат – най-добре въоръжената държава в света, управлявана авторитарно. На другия кантар на везната са и военните бази, както и тези тайни лаборатории за биоексперименти в Украйна. До юли 2023 г. ще излязат доста факти с кадри и снимки и за други неща, за генезиса на този конфликт. Задкулисно много пари играят…

– Ще има ли Трета световна война?

– Войната в Украйна е ужасна, но за мен е по-малкото зло. Ако не бе избухнала, в бъдещето се пишеше доста по-голяма, която бихме нарекли Трета световна война. Щяха да пламнат и Балканите, а след това и целият свят. Сега човечеството се постресна и военнолюбците ще се поотдръпнат малко. В момента под онова, което се вижда, става дума за нов световен ред, за новите пари, новата валута, новите технологии, новите пазари. В следващите 7-8 години ще има конфликти в Япония, Китай и САЩ. В Централна и Западна Европа на доста места зреят граждански войни.

– Защо мирът още е мираж, изглежда лесен – признават се Донбас и Крим за руски и готово?

– Нито Путин ще отстъпи, нито украинците и това е грешката и на двете страни.

– По времето на Студената война надарени пророци като нашата Слава Севрюкова са помагали на службите, вниквайки в плановете на лидерите на капиталистическия блок. По тази аналогия вие може ли днес да прозрете плановете на Путин, защото целта на тази „военна операция“ така и не става много ясна?

– Целта на Путин е да превземе цяла Украйна. После ще се договорят и руснаците ще им я върнат. В психологически план братушките имат един комплекс за малоценност, че от тях зависи енергийно цяла Европа, а на тях и въобще на хората от Изтока се гледа като на втора и трета категория. Във всеки западен филм те са лошите. Това е някакъв емоционален мотив, който не можем да разберем, но си работи на подсъзнателно ниво.

– Клати ли се режимът на Путин предвид жестоките икономически санкции от Запада?

– Ще се пробват да го катурнат, но няма да успеят. Няма да има вътрешен преврат, нито нова Октомврийска революция въпреки тежката ситуация. Олигарсите, откъдето може да дойде опасността, прекалено много зависят от Кремъл.

– А ще спечели ли нещо икономиката ни от този бежански поток?

– Ами слушам ги и аз тези сметки, но са малко без кръчмар. Защото повечето украинци са с нагласата, че са дошли тук за малко. А войната ще се проточи. Освен това работната заплата, която се предлага тук, няма да им се понрави и все ще гледат на Запад. Виждам и че повечето бежанци са с градско мислене и съответно ще се трупат в по-големите градове – София, Варна, Пловдив и Бургас.

Но там работа за тях няма да има достатъчно. Моят съвет е да се насочат към по-малките населени места и да се занимават със земеделие. Самите те разбират от много неща, като българите животът ги е научил и на малко и на много. Фактът, че си правят зимнина, е доста показателен. Реално ще трябва да останат по-дълго, да не кажа, че ще се наложи тук да изучат децата си – значи едно поколение.

Някои от тях в един момент ще приберат и родителите си. Така че у нас ще има прираст на икономиката, но не веднага. В по-далечното бъдеще ще започнат да идват тук още бежанци от Гърция, Турция и Италия заради земетресения, наводнения и пожари там.

– Продължава дискусията у нас дали е редно да предоставим нашите ракети C-300 като военна помощ на Украйна. Тази стъпка, макар и допустима заради факта, че за разлика отпреди 1989 г. вече сме в НАТО, ще има ли последици за страната ни?

– Реално няма да ги дадем, но и българите трябва да пазим неутралитет. Защото, ако дадем оръжието, България ще натрупа много лоша карма. Т.е. ние даваме нещо, което погубва човешки животи. Във Вселената винаги има баланс и това ще се плати после с живота на наши деца, било в инцидент или в нова война в бъдещето.

– А в него пише ли ни се продоволствена криза, каквито опасения също има?

– Хората да са спокойни, стоки в магазините ще си има. Лошото е, че животът драстично поскъпна, а и още ще поскъпва. Цената на тока ще се повиши към есента и около Нова година. Това ще доведе до нов критичен скок на продукти от първа необходимост. Ще успеем някаква енергийна диверсификация да направим, с малко по-допотопни мощности, но в по-съвременен вариант. Нови ТЕЦ ли ще правим не зная, но нещо в тази сфера виждам.

– Премиерът Кирил Петков се отчете за първите 100 дни на кормилото на изпълнителната власт. Бихте ли направила една футурологична прогноза за съдбата на този кабинет?

– Според мен шансът за нови избори е малък. Хората нямат време и с това да се занимават. Момчетата от Харвард реално изтеглиха късата клечка да управляват в такова тежко историческо време. Но който и да е на тяхното място, хем няма да се харесва на народа, хем би правил техните ходове – вариантите не са много.

За разлика от останалите обаче Петков и Асен Василев имат страх от закона и от Бога, поради което нямат тази нагласа, а и самочувствие да крадат. Това за бедна България е огромен плюс. А като че ли те и повече ценят човешките добродетели, достойнството и ценностите. България, колкото и да не ни се вярва, вече върви по по-добър път.

Откъм 2023 г. това ще се усети – изведнъж ще избухнем напред в икономиката и развитието си. Нови училища, нови и достъпни модерни болници, нови транспортни релсови връзки виждам. Като се замисли човек, народът не иска чак толкова много – да има спокойствие, чист въздух, някой лев в джоба и хуманно здравеопазване, а не търговия.

– Доста розово бъдеще описвате, но ситуацията у нас с тази инфлация не предполага ли поне някакви рокади във властта?

– Да, стачки ще има, ще има промени в различни сектори, дори в отбраната пак може да има рокада. Но това не е лошо. Ще направи управляващите по-мобилни и по-търсещи правилните решения. След април Кирил Петков сам ще се поотдръпне. Вероятността за това е голяма. На негово място или като да дръпват по-напред после двама ще се появят в кратък срок, но без избори. За жалост в момента само туризмът ни държи, а и с тази война… Все пак ще има летовници, не само българи – от Румъния, Германия, покрай украинките и турци повече ще дойдат.

– Голям скандал се заформи около ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Какво развитие ще има там?

– Реално тук до присъда няма да се стигне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук