Розички от бутер тесто и ябълки

0
1499

Продукти:

400 грама бутер тесто
4 ябълки
3 супени лъжици краве масло
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжица канела

Измивате ябълките, срязвате ги на две, след което внимателно отстранявате семенната част. След това нарежете ябълките на тънките резени, които пуснете във вряща вода, в която сте сложили лимоновия сок. След като ги бланширате около 30 секунди ги отцедете от водата и ги оставете на страна, за да изстинат. Това се прави с цел ябълките да омекнат и да не се чупят при завиване на розичките.

Извадете бутер тестото от хладилника и разточете, след което го нарежете на ленти с ширина около 4-5 сантиметра. Разтопете маслото и го разбъркайте заедно със захарта и канелата.

rozichki_ot_buter_testo_i_yabalkiВ единия край на всяка лента бутер тесто по дължина на лентата наредете плътно едно до друго парченца ябълки, като леко се застъпват, а върху частта от лентата, която остава под ябълките намажете със сместа от масло, захар и канела, както се вижда и на снимката. След това намазаната с канелена смес част върху тази с ябълките. Образувалата се лента завийте на руло. Всяко руло поставяте във форма за мъфини, която предварително сте намазали леко с мазнина.

Печете розичките от бутер тесто и ябълки в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25 минути докато се изпекат добре и придобият апетитен загар./supichka

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук