Свободата, Народът, Русия и Президентът – кошмарите на Б. Борисов!

0

Властта в лицето на ГЕРБаджийски чиновници за втора поредна година забрани народния, църковния и военния ритуал, посветени на националния празник 3 март на връх Шипка. Празник, провеждан над столетие на най-високия за всяко българско сърце Връх!

Мотивите са абсурдни: епидемиологичната обстановка не позволявала!? По предизборната ГЕРБаджийска логика на 1 март кръчмите ще отворят – там пандемия няма според здравните чиновници и техния повелител Борисов, но на историческия връх Шипка тя е „много опасна”!?

Ясно е, че Страхът на управляващите е другаде, но това не е COVID-19! Страхът е, че на връх Шипка по традиция ще се съберат стотици хиляди българи и ще преклонят глава пред подвига на руските войни и българските опълченци, дали живота си за Свободата на Майка България! Страхът е от президента на Република България, който като български патриот и офицер, като държавен глава и главнокомандващ на Българската армия ще почете паметта на освободителите и ще сведе глава пред загиналите българи и руси за Свободата на България.

Без протокол и без масовка президентът Радев ще се срещне с хиляди български граждани, които, повели деца и внучета, по традиция ще изкачат Върха и ще поднесат цвете за благодарност и за да се почувстват българи! Да изразят радостта си, както е написа Дядо Вазов, че „в нашето недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди;… О, Шипка!…”

След 143 години свободна България властта на Б. Борисов се опитва да заглуши гласа на избрания от два милиона българи президент. Президент, който обеща и не влезе в съглашателство със Задкулисието и Мафията и който неизменно казва истината за трагичното състоянието на българската държавност – за унизителната бедност и мизерията, за чудовищната демографска криза – следствия на безконтролната корупция и мутризация на управлението. Радев не отстъпи от защитата на гражданските права и свободата на словото, от защитата на основните принципи на Конституцията, че България е демократична, правова и социална държава. Не отстъпи от призванието си да бъде ясен коректив на всяка антинародна власт!

Президентът застана без колебание до протеста и подкрепи над 70% от българите, които протестираха срещу мафиотското управление на ГЕРБ. Като достоен български офицер Румен Радев вдигна юмрук и каза: „Мутри, вън!”. И всъщност, както винаги досега, изрече присъдата на мнозинството от нас за проваленото, продажно и крадливо управление на ГЕРБ и Б. Борисов.

На България й предстои честването на националния празник – 3 март! Цинично е власта да вменява вина на всеки родолюбец, който спонтанно се стреми да посрещне празника на връх Шипка, а не в кръчмата. Но това е властта на Б. Борисов, която от години въвежда учебници, в които Левски, Ботев, Вапцаров и Гео Милев са терористи. А според „мейнстриймната история” робство няма, а Паисий, Вазов се споменават мимоходом…

И преди година някакъв кмет от ГЕРБ забрани тържествата на Шипка. Тогава президентът и Народът отново пак бяха заедно на Върха. И в страната, и в чужбина никой не се съобрази с антибългарските препоръки на чиновниците и всички празнуваха националния празник. Но символично лицето на българските институциите беше измито от кмета на Кърджали Хасан Азис, който отбеляза 3 март с почетна рота, празнични слова и с думите: „Трети март е свещена дата за всички българи, защото тя събира в едно родолюбието, възторга от дълго жадуваната свобода и преклонението пред нашите освободители, защото на този ден България възкръсва за нов живот”.

Днешната власт е оцеляваща, тя просто угажда на „началствата” от Вашингтон или Брюксел, без да мисли за българските национални чувства.

Заради това ГЕРБ днес създават здравен риск за българските граждани с тъпия си отказ да преговарят за руската ваксина „Спутник V”, която вече месеци се ползва в Израел, Сърбия, Южна Корея, Бразилия, а отскоро и в Австрия, Чехия, Хърватия и десетки други държави. Корнелия Нинова предложи решение по темата, но властта го отклони и дори обвиниха БСП в проруски лобизъм!? Забравяйки явния лобизъм, че Ева Паунова-Майдел е евродепутат от ГЕРБ, а нейната майка Зоя Паунова е представител на „Астра Зенека”. (Помните ли реакцията на министъра на здравеопазването К. Ангелов, че от „Астра Зенека” не изпълняват ангажиментите си, а пък ние кой знае защо сме платили най-много ваксини на тях!? И това, ако не е лобизъм (платен и неизпълнен), здраве му кажи!)

Въпросът е: смъртта на колко българи ще струва страхът на властта от дърпане ушите, ако поръчат руската ваксина? Специалистите на хранилка при ГЕРБ се разсейват, че „Спутник V” e първата в света ваксина,с доказани на научно ниво качества. Да споменем думите на унгарския премиер Виктор Орбан (заклет антикомунист, за разлика активния член на БКП Б. Борисов) пред германска медия: „Живял съм 26 години в социалистическа Унгария, която имаше утвърдена култура във ваксинирането с руски ваксини и беше много пред Запада в медицинско отношение… Интересуват ме не чиновниците от Брюксел, а интересите и здравето на унгарския народ и експертизата на унгарските лекари”.

Б. Борисов много обича да се снима до Орбан, но е на светлинни години от неговото визионерство, патриотизъм и грижа за обществения интерес… Неговият модел е друг – на арогантността, на калинките, на перченето на мускули, на цинизма и натиска на силния над слабите. Но този модел изтича!

Нека на 4 април да сложим край на Страха и да гласуваме за Промяната! Но преди това всички заедно да почетем Деня на Свободата и Суверенитета на България на най-високият връх – Шипка!

Да живее България!

Проф. Светлана Шаренкова

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.