Със слънце, облаци, дъжд и сняг посрещаме Баба Марта

0
70

В първия ден от месец март още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан примесен със сняг.

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4-5 градуса в североизточните райони до 14 градуса в крайните югозападни райони. Температурата в София ще бъде 7-8 градуса.

Магнитна буря

България е под влиянието на магнитна буря, показва справка в системата на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГ). Смущенията в магнитното поле на планетата са започнали около 3 часа на първи март и продължават в хода на деня.

Хората, податливи на тези явления, могат да усетят неразположение, безсъние, главоболие и колебания в кръвното налягане.

Прогнозите са смущенията да продължат в различна степен цялата първа седмица на месеца.

Над Черноморието

ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините

облачността от североизток също ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м – около минус 6 градуса.

Във вторник

над Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще бъде североизточен и облачността ще се задържи предимно значителна, почти без валежи. Над Западна България още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и облачността ще започне да намалява. Температурите ще бъдат без съществена промяна. През нощта срещу сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността ще намалее до ясно време.

На празничния 3 март

ще бъде слънчево, дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат 10-15 градуса. До вечерта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук