СЕРИОЗНО МНЕНИЕ! 88% от българите одобряват позицията ни за „Скрипал“

0
12105
Източник: RTR

Близо 88% от българите са съгласни с позицията на правителството относно случая „Скрипал“. Това сочат данни от експресния сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведено между 3 и 4 април.

От изследването става ясно, че 61% от респондентите смятат, че по такива теми следва да има консенсус между основните партии. От друга страна 35% предпочитат управляващата партия сама да носи полагащата й се отговорност.

Източник: Галъп интернешънъл

От „Галъп“ отбелязват, че у нас традиционно отношението към Русия е позитивно, а към него се добавя и влиянието на правителствената позиция върху общественото мнение.

81% от запитаните не виждат реални доказателства за вината в ситуацията със отравянето на Сергей Скрипал. За 6% от българите доказателствата до този момент са достатъчни.

При липсата на яснота по случая, мнозинство от 52% смятат, че Западът е виновен за създалото се напрежение, докато 18% сочат Русия.

„Галъп“ акцентират, че обществото е доловило и ситуацията на единодушие на Борисов и Нинова и разногласие между Борисов и Цветанов.

80% от българите одобряват това, че Нинова поздрави Борисов за позицията му, а 13% се против това, а останалите се колебаят. А когато избират между позициите на Борисов и Цветанов 81% избират позицията на Борисов срещу 5% – тази на Цветанов. 12% избират „нито един от двамата“, а останалите се колебаят.

Източник: Галъп интернешънъл

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук