Скандалът се разгаря! Директорът на ГДБОП Калин Стоянов пробвал натиск срещу наблюдаващите прокурори по разследването на „Хемус“!

0
121

В събота в сградата на ГДБОП са били извикани наблюдаващите прокурори от които е поискано да осигурят изменение на мярката за неотклонение на Колев, която е „домашен арест“ в по-лека, а през януари 2022 г. да му бъде разрешено да напуска страната. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника.

Същото искал и адвоката на обвиняемия.

Това означава, че на практика – директорът на ГДБОП и адвокатът на обвиняемие настояват за едно и също нещо, нищо че са от двете страни на правораздаването.

След като наблюдаващите прокурори категорично отказали, Калин Стоянов не останал доволен и си изпуснал нервите.

„Бе упражнен безпрецедентен натиск върху наблюдаващите прокурори“, заяви днес говорителят на СГП Десислава Петрунова по повод разследването около магистрала „Хемус“.

„На 9 декември е заявено искане за промяна на мярката – постоянно задържане под стража. Непосредствено след внасянето на искането за мярката задържане под стража, на същия ден – 9 декември, в СГП е била проведена среща между двамата наблюдаващи прокурори по делото и оперативни работници, като на тази среща наблюдаващите прокурори са били уведомени устно, че обвиняемият желае да даде показания по делото.

На следващия ден в СГП е постъпило искане с разпореждане обвиняемият да бъде доведен в сградата на ГДБОП засъбота и неделя, за да му бъде проведен разпит.

Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор по делото е получил обаждане на ръководителя по делото от разследващите органи, че обвиняемият иска да даде показания пред прокурор. Той се е срещнал с разследващите органи по делото.

Самият обвиняем обаче се отказва от намеренията си и заявява, че не знае защо е извикан.

Наблюдаващият прокурор е получил условие да се измени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождаване от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор отговаря, че извънсъдебни договорки са в противоречие със закона и тя няма как да участва в тях“, поясни говорителят на СГП Десислава Петрунова.

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук