Скандал на годината: Слави Трифонов се мести в Нова ТВ за 8 милиона лева!

0
1263

Съвсем скоро зрителите на „Шоуто на Слави“ ще имат възможност да го гледат в конкурентната телевизия – Нова, научи HotArena ексклузивно.

Трифонов е бил засечен да води преговори с боса на Нова Дидие Щосел. Договорът на Дългия с бТВ изтича в края на март и запознати са категорични, че няма да бъде преподписан.

Преместването на „Шоуто на Слави“ в Нова тв ще бъде най-големият скандал на годината.

Среща за милиони

Срещата между Дългия и Дидие Щосел се е състояла във вторник около 13,30 часа в луксозния ресторант „Капитан Кук” в Японския хотел, сега „Маринела”. Била е договорена от Вики Политова, бивш директор на Би Ти Ви, която в момента е в управата на Нова, пише „Уикенд”.

Именно тя държи много на Слави и се опитва да го привлече в конкурентния отбор. Двамата са работили дълги години заедно в Би Ти Ви. Това е втората среща на Слави Трифонов с Дидие Щосел от началото на годината. Шоуменът се е видял с боса на Нова и на 9 януари.

 

Преговори с бТВ

 

Трифонов настоява бюджета на предаването му от 24 500 лева на епизод да се запази и дори да се увеличи, а освен това изисква да се плаща и за повторенията по обяд.

 

Същевременно от Би Ти Ви предлагат редуциране на бюджета с 20% заради кризата и падналия рейтинг на шоуто. Политическите амбиции на Слави също са проблем за канала и ръководството на медията настоява той да не се занимава с партийна агитация през шоуто си.

 

Трансфер за 8 милиона

 

За това и Трифонов е започнал интензивни преговори с Нова, които най-вероятно ще се увенчаят с успех. Слави настоява за 30 000 лева за всяко издание на предаването си, както и по още 5000 лева за излъчено повторение. Това прави 175 000 лева на седмица, или около 700 000 лева на месец.

 

Шоуто се излъчва 11 месеца в годината и почива единствено през август, което означава, че Дългия в момента се пазари за годишен хонорар от близо 8 милиона лева. Сумата е доста висока на фона на драстично падналите цени на тв продукцията у нас.

 

Освен това, за да се премести в Нова телевизия, Слави иска и трансферна сума в размер на 2 милиона лева, която да му бъде преведена веднага. Договорът, за който той настоява, трябва да е поне 3-годишен, с включени куп неустойки, ако евентуално го свалят от ефир.

 

Шефът на Би Ти Ви Павел Станчев дал на Слави Трифонов ясен знак, че няма да участва в наддавания. Почти е сигурно обаче, че Би Ти Ви и шоуменът ще се разделят след 15-годишно успешно сътрудничество.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук