Сняг трупа по планините на България

0
23

Планините на страната посрещнаха първия сняг! На бялата приказка може да се насладим в Стара планина, Пирин, Родопите и Витоша.

Старопланинските проходи също са заснежени, като движението на МПС-та над 12 т през Троянския проход временно е ограничено поради снеговалежа. Видимостта на „Петрохан“ e силно намалена, а пътят – изцяло заснежен. Температурата там е минус 5 градуса.

Ограничават движението в „Троянския проход“. Вали обилно сняг

Снимки на снежната покривка може да видим от камерите на хижи и курорти. Сняг е навалял на Боровец, Пампорово, хижа Планинарска песен и др.

От хижа „Вихрен“ може да видим заснежените склонове на Пирин. А от заслон „Черни връх“ – снежна Витоша.

Сняг е навалял и на Боровец, където вече се е образувала покривка.

Така прогнозите на синоптиците се оправдават. За днес те ни предупредиха за валежи от дъжд, на места премиваващ в снeговалеж.

Оранжев код за опасно време е в сила за 11 области от Западна България –  областите София-град, София-област, Перник и Кюстендил е в сила предупреждение и за снеговалеж. Жълт код е в сила за значителни валежи от дъжд е в сила в 13 области в останалата част от страната.

След обяд в Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания.

От АПИ заявиха, че въпреки протестите на част от фирмите по-рано през седмицата, те са в пълна готовност да обработват пътната настилка при необходимост.

Призоваваме водачите да шофират внимателно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.