Соломон Паси с глобална зловеща прогноза: Президентските избори в САЩ са най-опасните избори за целия свят

0
1437

Соломон Паси Снимка: bTV

В следващите години 1 милиард африканци ще тръгнат към Европа, а Западът стана много богат и много егоистичен, предупреди бившият външен министър

Президентските избори в САЩ са най-опасните избори за целия свят. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият министър на външните работи Соломон Паси. По думите му американците трябва да направят избор между предсказуемото и непредсказуемото.

Ако Хилари Клинтън спечели, е предсказуема, но ако победител е Доналд Тръмп, никога избирателят не знае какво точно ще направи, отбеляза Паси.

Досега политиците се надпреварваха да докажат кой е по-добър и честен. Доналд Тръмп е откровено лош, а в едни избори избирателите най-много обичат откровеността, посочи той. Тръмп е непрогнозируем човек като кандидат-президент, изтъкна още Паси.

Според Паси Тръмп има привилегията да не е бил никога във властта и печели от това в кампанията.  Според него кандидатът на републиканците няма притеснения да покаже своите лоши страни.

Директорът на ФБР е под натиск от републиканското лоби в Конгреса и влезе в предизборната игра, каза Паси по повод подновеното разследване срещу Хилари Клинтън.  Популизмът печели в световен мащаб, и в Европа популизмът спечели с Брекзит, изтъкна още бившият външен министър. В световен мащаб надделява като че ли тъмната страна на силата, нямаме силни играчи от светлата страна, коментира той.
Соломон Паси коментира и проблема с миграцията.

По думите му миграционният поток няма как да бъде контролиран с популистки решения и рецепти. В следващите 20-30 години трябва да очакваме около 1 млрд. африканци да тръгнат към Европа,  прогнозира Паси. Според него означава, че на всеки европеец ще се падат по двама африканци.
Западът стана много богат и много егоистичен, заключи още бившият външен министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук