Водевил в съдебната власт! Лозан Панов подава оставка…

0
1329

Единствената възможност пред Лозан Панов е да подаде оставка

Председателят на ВКС незабавно трябва да се оттегли, след разобличителното интервю на адвокат Мондешки за Двете каки

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов вече втори ден се е наврял под килима и не поема отговорност за действията му по водевилния сериал „Двете каки“.

Преди 48 часа адвокат Момчил Мондешки възпламени граната с интервю във в. „Труд“, в което обяви, че скандалната съдия Ченалова е записвала с диктофон разговорите си с него и Владимира Янева.

И докато „медиите“ „Биволъ“, „Капитал“ и „Дневник“, заедно с уж големите телевизии ретранслираха жълтите диалози се чудят как да излязат от позорната ситуация, в които сами се вкараха, то на магистрата, оглавяващ най-висшата съдебна институция, незабавно трябва да му бъде потърсена отговорност. Освен, ако той сам не реши доблестно да изпревари събитията и сам да си тръгне.

Месеци наред Панов легитимираше измисления скандал „Ченалова – Янева“ и постепенно го превръщаше в таран срещу правителството и главния прокурор.

Медиите на скандалния бос на „Капитал“ Иво Прокопиев стояха плътно зад гърба му и заедно с протестърите внушаваха, че той е единственият смел представител на съдебната власт, който е хванал меча и разсича задкулисието.

Разкритията на адвокат Мондешки буквално нокаутираха Панов и му поставиха само една възможност. Незабавна оставка и публично извинение към обществото!

В противен случай Панов ще продължи да се възползва от щедрата заплата, служебния „Мерцедес“ и безконтролната власт, произтичаща от поста му, същата тази власт, която той използва за политическите цели на кукловодите си…

Ивайло КРАЧУНОВ 

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук