Спецпрокуратурата нахлу във „Винпром Карнобат“

В периода 2009 - 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление

0
14813
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Специализираната прокуратура започна разследване и нахлу в офиси на дружествата „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Служителите на спецпрокуратурата извършват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство.

Производството е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 – 2018 година, пишат от прокуратурата.

Като реални търговски дружества изброените фирми са подправяли счетоводните си регистри. В тях са включвали фактури от дружества от типа „липсващи търговци“ с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама.

Снимка 376610
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС.

Към момента спецпрокуратурата вече има събрани доказателства и за пране на пари.

В периода 2009 – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Под ръководството на Специализираната прокуратура, на 18 юли 2018 г. е установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на градовете София, Карнобат, село Венец и село Церковски, община Карнобат.

Снимка 376607
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС
Изображение 376609
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС
Изображение 376611
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук