Зарков видя кален и запушен от кални битки парламент

0
12942

Управлението на ГЕРБ изглежда безинтересно и изчерпано, но и дори и да се приемат оставките на тримата министри (Нанков, Мовковски и Радев), се съмнявам да се промени нещо. Това заяви пред Нова социалистът Крум Зарков.

Той обясни, че политическата обстановка в момента не е много за усмивки, защото според него целият водедил с оставките започнал да става безинстересен.

Властта играе ролята на спасителен механизъм, за да могат да спасят ролята на действащите лица и те нямат потенциал да намерят решенията в парламента, заяде се Зарков.

Той уточни, че идеята на червената партия за отиването при хората е, че не могат да се вземат конкретни решения в парламента, защото той е кален и е запушен от кални битки.

Биков изтъкна, че не приема критиките на опозицията. Те не се справяли чак толкова добре като управляващите.

БСП е изчерпана и има една алтернатива на тяхното управление – хаосът, захапа опозицията Биков.

Велизара Кръстева от ДПС припомни, че от сформирането на кабинета на „Борисов 3“ той се движи в праволинейна посока.

Политическата криза е перманентното състояние, в което се намира властта. Най-голямата партия, която носи отговорност говори за мантри и наказания, а лявата опозиция за популистко-левичарски натиск и как всички ние отиваме при хората, за да им помогнем, обясни Кръстева.

Днес трябва да се мисли за промяна на формулата на управление на властта и как да бъде спасена демокрацията. Няма работещи системи на институциите, те са в колапс, отбеляза депутатът от ДПС.

Кръстева оцени управлението на ГЕРБ като „един ежедневен скандал“.

Пламен Христов от „Воля“ посочи, че подадените оставки са едно достойно поведение на една политическа отговорност на тримата министри.

Подаването на оставките не е единственото, което трябва да се случи, а тепърва да се търси отговорността за фаталния пътен инцидент край Своге, обясни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук