Стоичков с щедра зестра за Мика – $1 млн. и вила в Мексико

0
1515

Голямото тържество ще бъде в Правец

Щедра зестра е подсигурил Христо Стоичков за сватбата на първородната си дъщеря. Бременната Мика ще наследи от носителя на „Златната топка“ банков влог с 1 милион долара и къща във вилната зона на пристанищния мексикански град Акапулко.

Преди броени дни, на 10 юли, щерката на Камата навърши 28 години – идеална възраст за създаване на семейство. А в петък, на 22 юли, Мика стана съпруга на своя избраник – българина с помашки корени Айкут Рамадан. Двамата подписаха в Маями – в тузарския комплекс Boca raton resort & beach club на брега на Атлантическия океан. Церемонията премина в изключително тесен семеен кръг, тъй като голямото празненство се очаква тази есен в хотел „Риу“ край езерото в Правец.

Мика и Айкут не настоявали за българска сватба. Шефът на фамилията Ицо Стоичков обаче отсякъл пред младите изобщо да не си въобразяват, че ще минат без тържество според нашенските обичаи. Макар преди много години легендата на „Барселона“ да беше обявил себе си и семейството си за каталунци, празнувалият през май половинвековен юбилей Христо вече отново милее за истинската си родина и българщината. Затова обявил пред Мика и зет си, че лично ще поеме всички разходи по българската сватба, която трябва да се състои през септември. Подготвени са вече над 300 покани – за футболисти, спортни деятели, политици, светски муцуни.

Според близки до фамилия Стоичкови правешката сватба щяла да премине хем с традиционните и чисто български сватбени обичаи, хем и според някои помашки табиети. Семейството на ицовия зет живее от години в Маями, а родът на Айкут е от Шуменския край. Когато двете семейства обсъждали предстоящата сватба, Ицата с особено задоволство се съгласил да изпълни един от най-разпространените сватбени ритуали сред помаците, който съществува и до днес в много части на Анадола. Той повелява в деня на сватбата младоженецът да бъде набит на влизане в стаята на булката под съпровода на тъпан и зурна. Стоичков на драго сърце приел да ошамари Айкут по врата, за да е наясно, че не „носи ли на ръце“ Мика, ще си има работа с лютия пловдивчанин.

Всичко това, разбира се, щяло да премине под формата на майтап, тъй като не е тайна, че Христо Стоичков харесва зет си. Когато Мика напусна България преди две години, баща й я запозна с Айкут, като предварително го бе проучил. Айк Рамадан върти бизнес за милиони долари, с който спокойно може да подсигури луксозен живот на съпругата си и детето им, което вече се знае, ще бъде момиченце. Зетят на Камата притежава компания, чиято основна дейност е съсредоточена в отдаването под наем на луксозни автомобили. „Лукс Айк Лимо“ осигурява на заможни клиенти транспорт и ескорт с коли от възможно най-висок клас. В автопарка на компанията фигурират джипове „Кадилак Ескалейд“, лимузини „Ауди“, „Ламборгини Галярдо“ и друга марки спортни коли.

Самият Стоичков обаче също се е погрижил за спокойното бъдеще не само на голямата си дъщеря, но и на по-малката Христина, която също много скоро планира сватба с хърватина Лука Белич. След раждането на момичетата Камата им отворил влогове в банка в Каталуния, предназначени да преминат в техни ръце, когато се омъжат. През годините Ицата заделил по 1 милион долара и за Мика, и за Христина.

Освен с този щедър подарък, семейство Рамадан ще се сдобие и с приказна вила в Акапулко. В Мексико бащата на булката работи за местния телевизионен канал „Телевиса“, където коментира футболни мачове. Благодарение на връзките си в страната, Ицо е успял да купи изгодно къща с китна и просторна градина, където на воля да расте и играе първата му внучка. /Ретро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук