Ужас! Момичета смучат буркани, за да имат се*си устни

0
10486

Нова опасна мода тръгна сред тийнейджърките които са готови на всичко, за да изглеждат красиви, или поне да си мислят, че са красиви.

Това лято е  модерен метода „устни в буркан“ и девойчетата го използват, за да надуят джуки като фолкпевици.  Болезнената  манипулация е с цел устните да се уголемят без инжектиране на силикон или ботокс, да не се дават пари  пластични операции и всичко да се направи в домашни условия.

Методът е ужасяващ. Момичетата  вкарват устните си  в тесен стъклен буркан или чаша и засмукват въздуха, като по този начин  се образува вакуум. След престой над 10 минути, който е болезнен и труден, устните подпухват, видимо придобиват плътност и леко се извиват  навън.

Тази процедура може да обезобрази лицата им, алармират лекари, защото в повечето случаи  резултатът е кошмарен. Вместо да станат красиви, девойките получават синини от вакуума, спукани кръвоносни съдове и болезнени афти.

Така често се озовават вместо на купон, в  клиниката по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛ „Свети Георги” каза д-р Красимир Янев, който вече е лекувал десетки мераклийки да станат красавици. Според лекаря, могат да се получат сериозни усложнения и дори да се стигне до скалпел при ненавременно търсене на помощ.

Манията за сочни устни тръгна от фолкпевиците, плеймейтките и останалите съвременни „героини“, но те си правят корекциите в здравни заведения, а не с буркани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук