Уникални СНИМКИ и ВИДЕО от преследване на бандит, започнало на АМ „Хемус“ и завършило в Шумен

0
6780

Над 16 500 дози от наркотичното вещество не са стигнали до пазара благодарение на бързата реакция на полицейските служители. Това заявиха от МВР, от където показа и уникални снимки и видео от акцията.

Престъплението е разкрито след  получен сигнал от клиент на бензиностанция на АМ “Хемус“ близо до град Шумен малко преди обяд вчера. По телефона той обяснил, че на търговския обект за зареждане на гориво е спрял водач на „Опел Астра“ със софийска регистрация. Мъжът забелязал, че на предния прозорец на автомобила има лепенка, която имитирала полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като водачът бил видимо неспокоен и се е оглеждал  постоянно.

Веднага била създадена организация за проверка на лекия автомобил и водача. Установен е в Шумен, полицейски екип го последвал в града. На паркинг пред жилищен блок в района на автогарата бил спрян. Зад волана бил 26-годишен мъж от с. Царев брод.

По време на извършената проверка в автомобила криминалистите намерили голяма торба, в която имало два прозрачни плика с глави суха листна тревна маса с общо тегло около 5, 5 кг.

При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана.

Последвало претърсване в жилище, обитавано от него, откъдето били иззети още 5 грама суха листна тревна маса, по негови думи- марихуана, електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани и сумата от 2 000 лева.

Мъжът е задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук