Филмът „Смъртта може да почака“ счупи рекордите по приходи

0
298

Новият филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ счупи рекорда по приходи от премиерния уикенд, съобщиха от Universal Pictures във вторник. Последното участие на Даниел Крейг в ролята на едноименния герой донесе 25 млн. паунда (29 млн. евро), съобщи АФП.

Филмът излезе на екраните във Великобритания и Ирландия в четвъртък и постигна най-доброто тридневно вътрешно откриване на Бонд в 60-годишната му история.

Той вече е най-голямата филмова премиера във Великобритания от началото на 2020 г. насам, въпреки че е „на бял свят“ само от четири дни, което поражда оптимизъм за съживяване на затруднената индустрия.

Досега филмът тръгна в 54 държави, включително Германия, Испания, Бразилия и Япония, като е събрал 121 млн. долара, съобщиха от Universal, превръщайки го в първата холивудска премиера, която надхвърля 100 млн. долара, без да се брои Китай сред пазарите от излизането му на екран. Филмът, в който участват още Рами Малек, Лашана Линч и Ана де Армас, стартира в САЩ в петък.

През уикенда феновете във Великобритания се стекоха в киносалоните в цялата страна, за да видят най-новото приключение на агент 007, което се появи 18 месеца по-късно от планираното, но получи множество положителни отзиви. „По-добро от добро. Великолепно е“, възхищава се филмовият критик на вестник „Таймс“ Кевин Махер, който му дава максималните пет звезди. „Крейг се извисява като харизматично присъствие от първия до последния кадър.“ Въпреки това похвалите на критиците не са всеобщи, а други не са съгласни с продължителността му от два часа и 43 минути.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук