Янев: Всеки ред от исканата актуализация на бюджета може да бъде защитен

0
20

Като служебно правителство ние си свършихме работата. Подготвихме един проектобюджет, който внесохме в НС, оттук натам е задължение на народните представители да дебатират и да решат доколко този проект за промяна на бюджета е актуален и ако не е, по техни усмотрения, да го променят, заяви служебният премиер Стефан Янев.

 

Той посочи, че ако това, което е предложено от служебното правителство, не отговаря на визиите на депутатите, те са в правото си да го променят. Отговорността е в техни ръце, каза още Янев по повод актуализацията на бюджета.

Служебният премиер коментира и проведеното в понеделник заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който не излезе с обща позиция.

„Не мога да говоря с подобни метафори и алегории – кой зад кого стои. В момента не може да бъде категорично казано, тъй като логиката на подготовката на актуализацията на бюджета ние сме я обсъждали в МС и логиката се базира на съпричастността към това какво се случва в страната. Инерцията на кризата, всички необходими социални и здравни плащания, и по отношение на подпомагане на бизнеса, е нещо, което трябва да се прави и намесването на лица и чужди интереси не намирам за уместно. Логиката е ясна! Всеки ред от предложената актуализация, може да бъде защитен“, категоричен бе той, цитиран от БГНЕС.

Що се отнася до потока незаконни мигранти, Янев каза, че данните към момента изискват по-голяма организация и повече сигурност за защита на държавата. Той бе категоричен, че е задействан план за евакуацията на българските граждани от Афганистан.

Днес Стефан Янев се срещна край Благоевград с пожарникарите, участвали в гасенето на пожари в област Благоевград и в Република Северна Македония. Край храмът „Св. Георги победоносец“ от 13-ти век в село Габрово бе даден курбан и отслужен молебен от Неврокопския митрополит Серафим за здравето на огнеборците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук