ИТН твърди след срещата с Радев: Няма да подкрепим трети мандат

0
85

ИТН няма да подкрепи трети мандат за съставяне на правителство, стана ясно след консултациите на формацията при президента Румен Радев.

„Защото няма политическа логика в това да не подкрепят останалите правителство, предложено от най-голямата парламентарна партия, а в същото време да очакват от нас ние да подкрепим следващо правителство на малцинството, което странно защо ще управлява с плаващи мнозинства, в което ние също бяхме обвиняване“, заяви Виктория Василева от „Има такъв народ“.

„Ние сме единствените, които от самото начало не се отмятаме от това, което сме говорили, за разлика от нашите колеги от другите политически партии. Никой не може да ни обвини, че си сменяме мнението през ден“, посочиха още от партията на Слави Трифонов.

 

Виктория Василева определи като конструктивни вторите консултации с Румен Радев, които президентът свика за съставяне на правителство.

Независимо от всички политически напрежения и игри има проблеми, които са над всички. Такъв е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. В този случай нормално е да постъпим така, както се очаква от отговорни български граждани, каквито сме ние, за да подкрепим усилията на правителството за справяне с тези проблеми, заяви още Василева,

Тошко Йорданов, Филип Станев и Виктория Василева заявиха, че при държавния глава са обсъдили редица проблеми – от това как се стигна до неоползотворяването на първия мандат, през различните възможности пред президента и парламента оттук нататък и актуалната обстановка в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук