9-годишно момиче от Гоце Делчев даде заявка за сериозна музикална кариера

0
719

Малката голяма звезда на Неврокопско Габриела Аврамова за пореден път получи признание за своя талант, след като в разстояние на една седмица спечели медали от престижни музикални събития

Тя стартира повече от обещаващо своите участия в подобни прояви за 2023 г . Ученичката от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, която през април ще навърши 9 години защити подобаващо честта на Неврокопско със спечелената „Бронзова лира“ на една от най-големите прояви при подрастващите – Международният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти“, което се проведе в Пловдив печели. Това се случи в конкуренцията на над 80 деца в нейната възрастова група – 8-10 години, а според мнението на специалистите с това тя е затвърдила идеята, че може да мечтае за сериозна музикална кариера в бъдеще.

Повод за допълнителна и не по-малка радост за своите ръководители – Петър Аврамов и Антония Кетенева от Музикалното училище в Широка лъка бе завоюването на второ място на Националния фестивал „Утринна звезда“, където за пореден път успя да пребори голяма конкуренция и защити своята позиция на безспорен талант. Двете си отличия тя добави към богата си вече колекция от награди от не по-малко авторитетни надпревари, сред които само за 2022 това са:

  1. Национален конкурс „Път към славата“ – златен медал.
  2. Фестивал „Като жива вода“ – 1 място
  3. Национален фестивал „Утринна звезда“, гр.София – 2. място
  4. Национален фестивал „Утрина звезда“, гр. Банско – 2. място
  5. 18-и международен фестивал „Кръстопът на музите“ – златен и сребърен медал.
  6. Национален фолклорен конкурс „Широка лъка пее и танцува“ – златен медал
  7. Национален конкурс „Пиленце пее“, гр. София, Сребърен медал
  8. 17-и музикален фестивал „Марешево пее и танцува“ – 1. място

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук