test
сряда, май 29, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Йончева вярва, че строителите я подкрепят (ОБНОВЕНА)

Йончева вярва, че строителите я подкрепят (ОБНОВЕНА)

Не искаме да дискредитираме бранша, коментира социалистът Драгомир Стойнев

0
5568
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Депутатът от БСП Елена Йончева вярва, че строителният бранш подкрепя исканията за независима експертиза. Това се посочва в изявление на Йончева, разпратено до медиите, в отговор на обявения тази сутрин мирен протест от страна на Камарата на строителите.

В него тя посочва, че подкрепя българските строители и тя, заедно с тях, настоява за едно и също – да докажем, че пътищата в България отговарят на техническите изисквания и не застрашават ничий живот.“.

Според нея искането за експертиза в европейска лаборатория на магистрални участъци, строени и ремонтирани през последните 5 години, е начин да се изчисти всяко съмнение в професионализма на българския строител.

Те (строителите) заслужават това!“

Според Елена Йончева независимата експертиза на качеството на българските магистрали помага на строителите, които са принудени да работят в обстановка, в която често се констатират редица нередности по цялата верига на инвестиционния процес. Отговорност за тези нарушения носят не строителите, а мафиотският модел на управление в България.

И на традиционния брифинг на „Позитано“ 20 от БСП защитиха колежката си Елена Йончева, която настоява за направата на независима експертиза. Миналата седмица от АПИ предложиха на БСП на сформират работна група, тъй като законодателството не позволява да се прави експертиза на вече завършени и приети от надзора пътища. Това бе отхвърлено като нонсенс от БСП.

Не искаме да дискредитираме бранша, коментира социалистът Драгомир Стойнев, според когото е важно е да се защитава българският обществен интерес.

Левите искат качество на услугата. Явно хората усещат, че има проблем, искаме да помогнем на бранша, изтъкна социалистът. Левите били срещу начина, по който се раздават обществени поръчки.

Червените имали съмнения какво се случва в сектора, като гледали как се спират поръчките. Те искат прозрачност и качествено строителство.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук