АЛО, УПРАВЛЯВАЩИТЕ… Абсурд: Как и защо здравните власти спряха инвитро процедурите! Разтърсваща история за мечтата да станеш майка!

0
36825

Центърът за асистирана репродукция бави сключването на договори с лечебните заведения. По този начин лекарите не могат да извършат финансираните инвитро процедури, а пациентите чакат вече два месеца, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

Единствената възможност за Ани, пожелала да остане анонимна, да стане майка е инвитро процедура. Кандидатствала е за финансиране в Центъра за асистирана репродукция. Оттам получава одобрение в края на 2017 г., съобщи БТВ.

Насрочват процедурата за края на януари, но тя така и не се извършва. Докато няма сключен договор между лечебното заведение и Центъра, лекарите не могат да извършват манипулацията.

Д-р Николай Попов е лекарят, следил състоянието на Ани. Казва, че лекарите се явяват като буфер и обясняват ситуацията на пациентите си.

Според клауза в договора между центъра и лечебните заведения обаче става ясно, че дори и при липса на договор, болницата е длъжна да извърши процедурата на вече одобрена пациентка, каквато е Ани.

Забавянето на договорите е заради проверки на Здравното министерство. До няколко дни те ще станат факт, увериха експертите.

Заглавието на статията е на Информационна агенция „Дейли Прес“.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.