БСП, Кюстендил: Спрете атаките срещу лидера Корнелия Нинова! Проявете смирение и мъдрост

0

Спиране на атаките срещу лидера на БСП Корнелия Нинова от нейните конкуренти за председателския пост в партията, поискаха от социалисти от Кюстендил.

Според тях нападките срещу Нинова добили такива размери, че преминали всякакви граници на допустимо политическо противопоставяне. Те призоваха и за спиране на безогледната борба за власт в БСП.

„Нека има състезание, нека има борба на идеи и нека членовете на партията преценят зад кого да застанат“, написаха в декларация членовете на кюстендилския Общинския съвет на столетницата и настояха пред Централната избирателна комисия, организираща първия в историята на партията вот за председател, да създаде „всички условия за гарантиране на едни честни, прозрачни и лишени от всякакви съмнения вътрешнопартийни избори, като покаже качества, че може да обединява и да дава решения в кризисни ситуации“.

В декларацията на левицата от Кюстендил се прави и анализ на ситуацията в БСП: „Партията влиза от скандал в скандал, което я изтощава и лишава от възможността да бъде призната като сериозна и демократична алтернатива на сегашното управление“. Общинският съвет констатира още: „В България ври и кипи – протести срещу корумпираното олигархично управление с искане за оставки обхванаха столицата и много от големите градове. Натрупа се огромна енергия – най- вече на младите хора, желаещи истинска промяна. До скоро непримирими политически врагове застанаха зад искането да съборим мафията и да върнем страната в руслото на истинското демократично и прозрачно управление“.

Кюстендилските социалисти апелират към съпартийците си в заключение: „Очакваме да проявите мъдрост, разбиране и смирение в един толкова решаващ за страната ни период“.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.