Георги Марков: Гърция наказа Западна Европа с бежанците, трябва да затворим границата

0
1598

„Тия хора нахълтаха, без да ги знаем кои са”, смята бившият съдия

Бившият конституционен съдия Георги Марков заяви, че в момента се води една много интересна дискусия дали терористичните атаки имат нещо общо с бежанската вълна. Според него има голяма връзка, защото това преселение на народите е показало колко малка е имунната система на Европа. Европа е беззащитна и това е провокирало в подобен момент да се извършват терористични актове, каза той пред БНР.

Марков каза, че „Ислямска държава” и хората, които правят тези безобразия виждат, че най-важното нещо, което имаше Европа през всички десетилетия, бяха реда и законността.

„Преди 6-7 месеца стотици хиляди минаха незаконно, пресичайки граници на суверенни държави, нарушиха техните закони, нарушиха техните конституции, нарушиха правилата на Европейския съюз, оставиха тонове боклуци и се роди „бежанец по желание”, заяви Марков. По чл. 2 от Конвенцията за бежанците пише, че бежанците трябва непременно да уважават законите на страните, в които отиват, но нищо подобно не се случи, уточни той.

„Тия хора нахълтаха, без да ги знаем кои са. 80% от тях имаха вид на бойци, а не на страдалци, с яки пачки и буквално нападнаха Европа”, каза бившият конституционен съдия.

По негово мнение Юнкер трябва да защитава реда, сигурността, живота и здравето на европейските граждани, а не да бъде адвокат на ислямистите. Относно разселването на бежанци по квоти в европейските държави, Марков припомни, че това, че сме в ЕС не означава, че не сме суверенна държава и не трябва да приемаме хора, с които не искаме да живеем.

„Има едно просто правило. Когато отиваш на гости някъде или искаш да живееш някъде, спазваш правилата на домакина. Тези хора, които тръгнаха, трябваше да си покажат паспортите още в Гърция. Гърция ги пусна, според мен, тя наказа Западна Европа, да вървят натам”, смята бившият конституционен съдия.

По негово мнение трябва да затворим границата с Гърция, защото има кой да отговаря и да лее сълзи за Гърция.

„Ние трябва да си защитим суверенитета, не трябва да страдаме от никакви скрупули, защото Брюксел не е някакво царство, от където някакъв цар на име Юнкер ще казва на периферията как ще живее”, категоричен беше Марков. Според него Германия и Франция са си създали впечатление, че чрез подставени лица, бюрократи в Брюксел ще могат да контролират останалите държави.

По негово мнение ако има пряк избор на европейските народи за председател на ЕК, на първи тур ще спечели Виктор Орбан.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук