Напрежение в Брюксел! Националисти и футболни агитки излязоха по улиците въпреки забраната (СНИМКИ)

0
1445

Снимки: REUTERS

Няколкостотин човека се събраха на Площада на борсата, полицията ги обгради

Покачва се напрежението в Брюксел. Няколкостотин души са се събрали в центъра на Брюксел, на Площада на борсата, въпреки отмяната на насрочения за днес Марш срещу страха, съобщава Нова телевизия.

Повечето от присъстващите са представители на крайната десници и футболни агитки, които скандират „Ние сме си у дома“. Полицията е обградила множеството.

Както БЛИЦ съобщи, рганизаторите на плануваното за неделя „Шествие срещу страха“ в Брюксел съобщиха, че отменят събитието, след като властите поискаха от тях това от съображения за сигурност.

„Ние разбираме тази молба. Сигурността на нашите граждани е абсолютен приоритет. Ние приемаме предложението за отлагане и призоваваме хората да не идват в неделя“, се казва в изявлението на организаторите.

„Имайки предвид запазващото се ниво 3 (при максимално ниво 4) на терористичната заплаха, предвид разследването, което е в ход, както и мобилизацията на полицейския капацитет на терена, искаме да приканим гражданите да не демонстрират утре“, заяви кметът на Брюксел Иван Майер.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук